100 рок групи на грандиозен рок концерт в София

Националният стадион Васил Левски в София ще избухне на 22 септември с мега концерта Rock in Bulgaria. Грандиозното рок събитие с участието на 100 български групи и рок звездата на Джон Ли Търнър ще продължи над шест часа. Според организаторите мащаба на рок събитието е невиждан за България.

Симфоничният оркестър и Смесен хор на на БНР заедно в Rock in Bulgaria! Най-мащабното събитие в европейския културен афиш за годината ще събере 100 български и чуждестранни рок групи. Те ще се превъплатят в една банда, за да представят 43 световни рок хита. Рокаджиите ще забиват в съпровод на Симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентската палка на Нелко Коларов .

Режисурата на спектакъла, дело на Христо Димитров, предвижда зрелищна драматургия и визия на всяко едно парче. Българският фолклорен танц, оказва се, ритмично е напълно приспособим към рок класиката, което ще стане видно на шоуто, в което се включват най-големите танцови формации в страната.

Участниците в шоуто

На сцената, в каквато ще бъде превърнат теренът на стадион „Васил Левски“, заедно ще забият „Ахат“, D2, „Тангра“, „Конкурент“, „Епизод“, „Бейби Фейс Клан“, Светльо Хиподилски, Милена Славова, Силвия и Теди Кацарови с бенда им и още 95 групи наши и чужди групи.

Специален гост е Джо Лин Търнър. Бившият вокал на Rainbow Deep Purple ще се покаже в ново амплоа в дует с българско момиченце. Ще учавстват и музиканти от Русия и съседните ни балкански държави.

От къде да се снабдите с билети

30% е отстъпката за меломаните в промоционалния пакет билети за концерта Rock in Bulgaria. Той вече е достъпен на сайта на събитието Rockin.bg. Жестът е от страна на организаторите – VIP Сървиз Мениджмънт „Нощни ангели“.

Първата емисия евтини билети за концерта на 100-те рок групи ще бъде актуална до изчерпване на количествата. Всеки билет от нея предоставя същите условия на феновете, каквито и редовните емисии билети, според избраната категория сектор. Все още на сайта на концерта Rockin.bg могат да бъдат заявени и групови посещения, които също ползват преференциални цени за масово присъствие.

Музикалното събитие е първата инициатива на фондация „Мами в нужда“, създадена в подкрепа на самотните родители

След първото му издание концертът ще се превърне в ежегодно събитие! Учредява се награда на фондация „Мами в нужда“ – „Искам да се занимавам с музика, мамо“ и стипендия за подрастващи музикални таланти в България.

  Коментари