Шакира – откровено за новия си албум El Dorado, любовта и семейството

Макар, че гласът на Шакира е единствен по рода си, както и чувствеността на танците, нейният най-представителен знак е страстта, която тя очертава върху проектите си. Такъв е примерът за нейният последен албум ЕL DORADO, на който му трябваха 30 минути,за да стане номер едно по продажби.

Талантливата певица и авторка на песни изживява нов етап в живота си, който се различава на 100% от времето, когато записа Pies descalzos -1995, продукция, която я тласна към славата. Сега след почти седем години, без да издава диск на испански, се връща по радиото с El dorado, в който се връща към романтичната си същност.

Но успехът, не е единственото нещо, което Шакира търси. Всъщност спътниците, които „управляват“ посоката й, са децата – Милан и Саша. Те са нейните най-искрени фенове, както и фенове на любители на футбола. Мъжът й Жерар Пике е централен защитник на ФК „Барселона“.

Ето и най-искреното и интервю на Шакира, което е давала през последните години

Как се промени животът ти напоследък?

Станах майка, така че центърът на моя живот се промени и вече не се върти около мен. Започнах кариера много млада и не познавах друга действителност, освен това тази на постоянната работа. Винаги съм била много свързана със семейството си.

Родителите ми пътуваха с мен, присъединяваха се към номадския ми живот.Това не бих го заменила за нищо, тъй като тези години бяха ключови. Научих много, но не чувствам, че трябва да бъда така цял живот. Искам повече да се наслаждавам на мига, а не само да гледам напред към светло бъдеще.

През последните години пуснах корени и ми харесва моя нов житейски етап, да изживявам нещата спокойно, да се наслаждавам на семейството си. Намерих добро равновесие между работа и личен живот.

El dorado счупи рекордите по продажби в първите 30 минути, какво го прави толкова успешен?

Забелязва се, че в този албум се забавлявам добре, въпреки това в началото ми беше трудно, но щом намерих ритъма, всичко потече гладко.Така без да се усетя имах 13 песни и произведение, от което се чувствам много горда. За първи път си сътруднича с други колумбийски творци и без никакво съмнение имах уникална химия и с двамата. Мисля, че това е усещането за радости наслада, което ме кара да творя свободно.

Какво е чувството да си една от най-влиятелните латиноамериканки на световно ниво?

Не го мисля по този начин, по-скоро си поставям цели и не се сравнявам с другите. Въпреки това смятам, че жените сме впечатляваща сила и съм горда да виждам как латиноамериканките напредваме все повече във всички сфери.

Отново пускаш диск на испански. Защо? 

Никога няма да спра да правя песни на испански, тъй като това е майчиният ми език. Без никакво съмнение винаги идентичността ме ще е на латиноамериканска изпълнителка. Да творя на други езици е начин да изследвам различни страни на моята личност.За мен е много ясно, че всяка песен има свой живот.

С кого още би искала да направиш дует?

По принцип не мисля предварително с кого да си сътруднича. Винаги съм искала с Карлос Вивес и „la bicicleta “ беше кулминацията на това желание. Мисля, че никой нас двамата не може да е по-доволен от тази песен.

Правиш премиера на диска със сингъла, който създаде за Пике – Me enamore /Влюбих се/. Първото, което си помисли, когато се запознахте?

Това го пазя в себе си, тъй като си мисля, че такива неща се пазят в тайна.

Относно семейството, каква е формулата да имаш толкова успешна кариера и в същото време да се грижиш всичко при вас да е наред? 

Да имаш ясни приоритети. когато работя съм отдадена сто на сто, когато съм със семейството си, правя същото. Късметлийка съм, защото мога да си позволя лукса да водя децата си с мен на снимачната площадка понякога, както да имам човек до себе си, който ме подкрепя и ми помага да намирам време за работата, когато имам нужда от това. Но основният приоритет днес е семейството ми.

Коя песен е любима на децата ти?

Не знам. Това обаче, което не ги притеснява, е да ми казват какво не им харесва, децата са много откровени. И нищо не ме прави по-щастлива, когато една песен свърши, те да ме накарат да я пусна отново.

След толкова години как с Пике поддържате пламъка жив помежду си? 

Отдаваме се на връзката си, както правим и с децата си. Намираме време за нас, за сме насаме, защото е важно това, което предаваме на децата си, да е любов, е на стрес или безразличие. Винаги любов.

Един типичен ден на семейство Пике Мебарак?

По-нормален, отколкото си мислиш. Водим децата на училище, отиваме на работа, взимаме ги, вечеряме семейно. Имаме прекъсвания заради работата, но живеем доста спокоен живот. когато сме в къщи прекарваме много време с баби, лели и братовчеди.

Как успяваш да поддържаш фигурата си след две бременности?

Играя тенис всеки ден. Това е най-добрият начин да започна деня, тъй като ме зарежда с енергия, разтоварва ме име поддържа свежа през остатъка от деня.

Ако можеше да се върнеш 20 години назад във времето, какъв съвет си би дала?

Бих си казала, че имам нужда от по-малко грим и не бих страдала заради несигурността ми. Това е нещото, което най-малко ми липсва от моите 20 години.

В този толкова жесток свят музиката може ли да спасява животи?

Тя без съмнение притежава силата да лекували да спасява животи. Всички имаме песни, с които се идентифицираме или които ни оставят без дъх, защото сякаш са били написани от нас самите. Затова продължаваме да творим. Всички търси връзка с другите.

Интервюто е взето от Lesile Santana, Dulce Velldasenor  Коментари