Никога не е късно – 9 звезди, които родиха след 40

Никога не е късно – дали обаче това важи, когато става въпрос за бременност и раждане? Според вижданията на нашите майки и баби , късното раждане се смятало за опасно, вредно, че дори и социално неприемливо. Но съвременните проучвания сочат, че рисковете за родилките и новородените са преувеличени.

Нещо повече – в редица отношения по-късното майчинство си има своите положителни страни. Определено може да се твърди, че понятието „късна бременност“ постоянно променя смисъла си и днес границата се е увеличила значително. Днес за „млади майки“ се броят дори онези жени, които даряват живот на 30–35 години.

Тези, които решават да станат родители след 40 и дори след 50 години, все още продължават да провокират дискусии, критики или неодобрение. Това важи с пълна сила, особено когато става въпрос за известните личности.

Звездните героини, за които ще ви разкажем несъмнено са възхитителни. В крайна сметка някои от тях се изправят без страх срещу общоприетите норми и не само стават майки в зряла възраст, но при някои от тях това се случва за първи път

1. Джулиан Мур 

Любимка на милиони зрители. Има собствена звезда в прословутата „Алеята на славата“ в Холивуд. Победителка и носител на много престижни награди от различни филмови фестивали в света. Джулиан Мур се смята за една от най- известните и уважавани американски актриси. Мур е женена два пъти. От втория си брак с режисьора Барт Фрейндлих, актрисата има син Калеб (1997) и дъщеря Лив (2002). Дъщеря си ражда, когато е на цели 42 години

2. Карла Бруни

Тя е италиано-френски топмодел, певица и композитор. Бруни придобива световна слава, когато се омъжва за Никола Саркози и получава титлата първата дама на Франция. Преди него Карла има 2 деца. През 2001г., на 33 години, тя ражда сина си Аврелиен от 23-годишния студент Рафаел Ентовен. На 44 години отново става майка на дъщеря Юлия (2011 г.) от бившия президент на Франция, Саркози.

3. Гуен Стефани,

американска певица, актриса и дизайнер. Тя стана популярна като солистка на No Doubt. Нито една училищната дискотека не започваше без хита Don’t Speak. От 2002 до 2016 г. Стефани е омъжена за музиканта Гавин Росдейл. Двойката има трима сина: Кингстън Джеймс Макгрегър Росдейл (2006), Зума Неста Рок Росдейл (2008) и Аполо Боуи Флин Росдейл (2014). Става за първи път майка на 41.

4. Камерън Диас

В продължение на много години на звездата от филма „Маската“, „Ангелите на Чарли“ беше под прицел. Медиите редовно и приписваха бременност. Тази информация обаче така и не се потвърди. И накрая, на официалната си страница в Instagram, актрисата публикува статия, в която тя и съпругът й, музикантът Бенджи Мадън, потвърждават, че са станали щастливи родители. Дъщеря им Raddix Chloe Wildflower Madden се ражда на 30 декември 2019 г.. – истински подарък за Нова година. Камерън Диас става родите на 47 години.

5. Хелън Морис

Бивш редактор на книги, телевизионен продуцент и 5-та съпруга на легендарния режисьор Мартин Скорсезе. Благодарение на брака си с носителката на „Оскар“ Хелън стана известна в медиите. Тя самата се опитва да стои далеч от публичното внимание. На 52 години Морис за пръв път става майка като ражда на прочутия режисьор дъщеря – Франческа Скорсезе (1999).

6. Ема Томпсън

Известната актриса и сценарист е горда притежателка на два Оскара. Ема ражда единствената си дъщеря Гая на 40-годишна възраст, когато се омъжва за втори път. Съпругът й е актьорът Грег Уайз, когото Ема срещна по време на снимките на филма „Разум и чувства“. В допълнение към общата им дъщеря, двойката има осиновен син – Тиндибойс Агабу от Руанда. Той е осиновен, след като Томпсън разбира, че като семейството е загинало при бомбардировки.

7. Никол Кидмън

От брака си с Том Круз, любимката на милиони зрители Никол Кидман има две деца, макар и осиновени. Това са дъщеря й Изабела Джейн и синът й Конър Антъни. След като дълго време не успя да преживее раздялата с Круз и се хвърляше от връзка във връзка, Кидман се жени отново. Нейният избраник е австралийският певец и музикант Кийт Урбан. През 2008 г., когато актрисата навършва 41 години, се ражда дъщеря им Неделя Роуз. Две години по-късно в семейството на Кидман се появи още едно момиче -, Вяра Маргарет, родена от сурогатна майка.

8.Хелън Хънт

Звездата от филма „Какво искат жените“, Хелън Хънт, стана майка месец преди 41 си рожден ден. И двата брака на актрисата, за съжаление, се разпадат, но във втория се ражда дългоочакваната дъщеря Макена Лей Гордън. Хелън неистово се стреми да има бебе и когато е напълно отчаяна, чудото се случва. Година преди 40 си рожден ден тя си дава още един, последен шанс. И както сама споделя актрисата, това търпение се изплаща стократно. Няма нищо по хубаво от това да си майка, твърди актрисата.

9. Глен Клоуз

Glenn Close е истински рекордьор в броя на номинациите и наградите Оскар сред актрисите. Най-значимите и ролите са във филмите „Опасни връзки“, „Фатално привличане“ и „101 далматинци“. В третия, но не последен брак, на 41-годишна възраст, тя за първи и единствен път става майка. Дъщеря й Ани Мод Старк следва стъпките на майка си и също става актриса. Коментари