Уникално змийско вино „вдига самолета

Истинското пиете за мъжа се нарича змийско вино. Приготвя се по изключително интересен и странен начин. Родината на змийското вино е Азия и по-точно Виетнам. Местните купуват от ловците на змии, отровни кобри и без да я разчленяват, поставят влечугото в оризово вино. Докато трае процесът на дестилация змията не трябва да се изважда от бурето.

В традиционната китайска медицина се казва, че дестилирането на змийска отрова във виното лекува всичко – от ревматизъм до загуба на коса. Въпреки че отровните змии се считат за особено мощни, всяка отрова се денатурира от етанола във виното.

Напитката също е широко рекламирана като афродизиак, който повишава мъжествеността.

Обикновено винопроизводителите използват по една голяма змия на бутилка. Понякога добавят различи корени, плодове и билки, за да подобрят вкуса или лечебните свойства; друг път добавят по-малки змии, скорпиони или гекони. След напълването на бутилката с оризово вино (уискито е популярна алтернатива в Тайланд и Лаос), те оставят бутилката да отлежава с месеци.

Полученият еликсир е предназначен да се пие бавно и подправен с аромати. Вкусът на змийското вино е описан като земен и напомнящ за „оризово вино с протеинов финал“.

Змийското вино е много сила алкохолна напитка.

Както споменахме то се произвежда най-вече във Виетнам. Но се среща също така и в Тайланд, Корея, Япония. Да се сдобиете с този доста ексцентричен продукт е изключително трудно, защото в много от страните в ЕС, а и в Америка, е забранен. Забраната е въведена не поради странните му състави, а поради това, че за приготвянето му се използват различни влечуги, които всъщност са представители на редки и изчезващи видове.

От какво се прави змийско вино?

За де се приготви по оригинална рецепта, се използват също така гущери, скорпиони, насекоми и различни подправки, билки и корени. Съставката, без която не може и без която формулата няма да сработи си е истинска, цяла змия. Изискването на производителите е змията да е много отровна, за предпочитане кобра. Кобрата се затваря в бутилка с оризово вино и се прибавят съответните подправки. Отлежава на тъмно.

Змийско вино увеличава потентността

Благодарение на тези подправки и добавки, змийското виното се превръща в една изцерителна напитка, която е и изключително полезна.

Тонизира целия организъм, а и повишава потентността в пъти.

Не всеки обаче има смелостта да опита това чудодейно питие. Виното е на особена почит в заведенията в Ханой. Местните се кълнат, че змийското вино не представлява никаква
опасност както за здравето, така и за живота, а тонизира организма. Пие се веднага след като е бутилирано, не бива да се чака да престои дълго, защото губи качествата си.
Виното дарява със здраве и дълголетие, цери косопад, но основното, което кара мъжете да го пият е, че “вдига самолета”, дори той да отказа да лети от дълго време.

Може да се доверим на виетнамските винари, тъй като те приготвят змийско вино в продължение на векове. Умъртвената змия губи отровата си за няколко месеца, заради етанола в бутилката. Тъй като отровата е на протеинова основа етиловият алкохол я разгражда на безвредни съставки.

За създаването на добра, безопасна партида змийско вино прецизността и експертността са от голямо значение.

Ако змията не е добре почистена и изкормена, тя може да съдържа паразити, които могат да се окажат фатални. Понякога винарят може да удави жива змия в алкохола. За тези, които намират това за жестоко, има известно успокоение – често змията си отмъщава. Ако животното не се удави правилно, то може да остане живо и латентно във виното в продължение на месеци, готово да изскочи и да атакува нищо неподозиращия човек. Това е рядкост, но все пак се е случвало на жена в китайската провинция Хълунцзян през 2013 година. Коментари