Уникално змийско вино вдига самолета

Истинското пиете за мъжа се нарича змийско вино. Приготвя се по изключително интересен и странен начин. Родината на змийското вино е Азия и по-точно Виетнам. Местните купуват от ловците на змии, отровни кобри и без да я разчленяват, поставят влечугото в оризово вино. Докато трае процесът на дестилация змията не трябва да се изважда от бурето.

Змийското вино е много сила алкохолна напитка. Както споменахме то се произвежда най-вече във Виетнам. Но се среща също така и в Тайланд, Корея, Япония. Да се сдобиете с този доста ексцентричен продукт е изключително трудно, защото в много от страните в ЕС, а и в Америка, е забранен. Забраната е въведена не поради странните му състави, а поради това, че за приготвянето му се използват различни влечуги, които всъщност са представители на редки и изчезващи видове.

От какво се прави змийско вино?

За де се приготви по оригинална рецепта, се използват също така гущери, скорпиони, насекоми и различни подправки, билки и корени. Съставката, без която не може и без която формулата няма да сработи си е истинска, цяла змия. Изискването на производителите е змията да е много отровна, за предпочитане кобра. Кобрата се затваря в бутилка с оризово вино и се прибавят съответните подправки. Отлежава на тъмно.

Змийско вино увеличава потентността

Благодарение на тези подправки и добавки, змийското виното се превръща в една изцерителна напитка, която е и изключително полезна. Тонизира целия организъм, а и повишава потентността в пъти.

Не всеки обаче има смелостта да опита това чудодейно питие. Виното е на особена почит в заведенията в Ханой. Местните се кълнат, че змийското вино не представлява никаква
опасност както за здравето, така и за живота, а тонизира организма. Пие се веднага след като е бутилирано, не бива да се чака да престои дълго, защото губи качествата си.
Виното дарява със здраве и дълголетие, цери косопад, но основното, което кара мъжете да го пият е, че “вдига самолета”, дори той да отказа да лети от дълго време.

Може да се доверим на виетнамските винари, тъй като те приготвят змийско вино в продължение на векове. Умъртвената змия губи отровата си за няколко месеца, заради етанола в бутилката. Тъй като отровата е на протеинова основа етиловият алкохол я разгражда на безвредни съставки. Коментари