Златно шампанско – идеален избор за всеки празник

Вината се нещото, което доставя удоволствие на десетки и стотици милиони хора.

Шампанското обаче е по-особено,

Неговата лека газировка, преплитащите се плодови вкусове и експлозията от емоции ни карат да се издигнем в небесата. Всеки един път когато се случи нещо прекрасно в нашия живот, ние отваряме бутилка хубаво шампанско. То запазва момента, изпълва ни с наслада. Какво по-добре от това да си щастлив и да отпиеш глътка класно шампанско? А какво е по-класно от чаша златно шампанско?

Остерайх Голд е „Златно Шампанско“.

Името му е символ на пенливостта на един бленд от два сорта, които са се превърнали в благородно стилно шампанско. Златното шампанско се произвежда от сортовете грозде Велшризлинг и Грюнер Велтлинер. Когато отворите бутилка от това шампанско, обонянието ви ще усети букет от плодови аромати, а когато вкусите от шампанско ще усетите истинска жива киселинност.

Защо Остерайх Голд се нарича Златно Шампанско.

Истината е, че в това шампанско са добавени златни частици с чистота от 23 карата. Това е може би най-достъпното, но все пак изтънчено и стилно шампанско. Освен това, златните частици имат много благ ефект към здравето на хората и организма на човека. Другият любопитен факт е, че Вашето златно шампанско ще пристигне в идеална имитация на кюлче от злато.

Защо това шампанско е бленд, а не от един сорт грозде.

Истината е, че пенливите вина са доста по-приятно преживяване, когато са направени от два или повече сорта гроздови зърна. С какво се характеризират двата сорта грозде, от които се прави златно шампанско?

Грюнер Велтлинер е грозде, от което се прави бяло сухо вино. Корените на този прекрасен перлен сорт идват от Австрия. Ако трябва да оприличим вкусът на това вино, то в него ще усетите лайм и може би леко зелена чушка. Ако обичате Совиньон Блан, това е една екзотична алтернатива на този сорт. Ако обичате свежо бяло вино, още името ще Ви заплени. То се превежда като „Зелено вино от Велтлин“. Велтлин е зона, която през 16-17 век се е намирала в ниските части на Алпите. В момента, на това място се намира Валтелина, Италия.

Österreich Gold е бленд Грюнер Велтлинер и Велшризлинг с добавени златни частици с чистота от 23 карата

Основните плодови вкусове в това вино, освен лимона, са лайм и грозде. Усеща се лек дъх на билки и зеленина. Все пак, най-характерната черта на този сорт грозде и виното направено от него е не конкретните мотиви, а цялостната киселинност, която е като една експлозия в устата ви.

Велшризлинг е сорт, който се използва за направата на бели вина, които се различават напълно от немския ризлинг. Корените на Велшризлинг са доста мистериозни. Не е ясен точният произход на сорта, но се предполага, че той идва от Източна Европа. Думата Welsch значи чужд на немски език и като цяло много подхожда на историята на този сорт грозде. Това вино не може да се прави навсякъде и от всекиго.

Сортът изисква специални грижи. В Австрия например, вината Велшризлинг са синоним на перфектната киселинност, която освежава всекиго. Този сорт е перфектен компонент за блендове, които разчитат повече на вкуса и текстурата, от колкото на силните аромати. Това е грозде, което се бере в по-късните месеци. Климатът, който благоприятства добрите черти на сорта е сух и топъл.

Както може би сами се досетихте, двата сорта вино, от които се прави това златно шампанско, се допълват и довършват много добре.

Първият сорт допринася за добрия аромат и началните нотки киселина, докато другия допринася за меката газировка, която наричаме текстура и довършването на перфектния вкус.

Една бутилка златно шампанско

би допринесла идеално към една романтична вечер в идеалната компания. Бутилка златно шампанско би била перфектния подарък за Ваш близък приятел или роднина от семейството. Златното шампанско е комплимент към всяко едно плато.Коментари

!