5 оригинали идеи за стените вкъщи

Искате да промените някоя стена у дома, но боядисването ви се струва скучен, труден и скъп процес? Нашите идеи ще ви помогнат да се справите лесно с проблема и да заобичате стените у дома.

1. Цветни петна

Картина, фотография – всичко това ви се струва скучно? Тогава модернизирайте стената с малки квадрати в различни цветове. Точните нюанси изберете според интериора и личните ви предпочитания, но гледайте да са една гама – например пастелни или неонови, за закачка можете да пропуснете един от квадратите в редицата.

2. Направете си фотостена

Не говорим за онези ретро фототапети, а си разпечатай любимите ваши снимки и облепее с тях празната стена. Така буквално ще бъдете заобиколени от любимите си спомени

3. Любим цитат

Ако имате такъв го сложете на стената, за да ви мотивира и вдъхновява всеки ден! Разбира се, за целта се изискват умения и точна ръка, но ако ги имате, защо да не се възползвате. Може да се заиграете с шрифтовете, езиците и посланията.

4. Ех, да имах чук

Вдъхновени от емблематичната песен на Лили Иванова, забиваме чукове в стената. Не, няма да я бутаме, а ще й приложим този дизайнерски трик, измислен от дизайнерската фирма Go Moderm Frinture. Отстрани може да изглежда бунтарско, дори в стил Пинк Флойд, но всъщност освен естетическо чуковете в стената имат и практическо приложение. Ако ги поставите в коридора, може да ги използвате за закачалки. Просто гениално.

5.Празни рамки

Изберете ги в различна големина, цвят, но гледайте да се придържате към една и съща форма. Няма да са получи добре, ако смесвате квадратни и кръгли например.Може да използвате само рамката, без стъкло и паспарту, или пък не, изборът е ваш. А резултатът повече от интересен!

6. Дървен акцент

Няма нужда от скъпи шкафове или ексцентрични дизайнерски идеи за скучната стена. Защото това, което ще ви предложим е достатъчно впечатляващо и лесно за изпълнение. Фиксирайте с мощно лепило тези, да ги наречем дървени трупчета. Трупчетата трябва да са еднакви по големина, във формата на правоъгълник. Да, те нямат практическо приложение, но определено имат вдъхновяващо такова. А и отстрани ще изглежда като ексцентрично дизайнерско решение.

 И още 3 идеи за прикриване на малки дефекти

Обелената боя, нараняванията или драскотини по стената определено са дразнещи за гледане. За да ги прикриете използвайте стикери, които можете да си изработите и сами и да залепите директно върху стената с лепило.

1. Пеперуди – формата и цвета избирате вие, а разположението го налагат фактите. Живописно и много женствено.

2. Хартиени цветя – използвайте стара книга или вестник, от които да ги изрежете.

3. Точки – използвайте фолио или ги нарисувайте сами с цветен маркер директно върху стенатата Коментари