Идеи за модерна кухня през 2018

Тенденциите, очертани от дизайнерите в кухненското обзавеждане през 2018 спокойно могат да отговарят и на най-изтънчения и изискан вкус.

Играта на архитектите с различни материали, цветове и десени през тази година, е ориентирана към амбициите кухнята да притежава свой собствен чар и излъчване, който подхожда на обитателите на дома.

Дизайнерите се обединяват смело и около идеята, че най-важното, на което трябва да се наблегне при планирането и обзавеждането на една съвременна кухня е тя да бъде преди всичко удобна, практична и с красив интериор.

Тенденциите при кухните през 2018 година предлагат почти всичко, от което човек има нужда – модерен дизайн и в същото време комфорт и спокойствие. На мода са неутралните цветове, които добавят елегантни акценти в кухненския интериор.

Кухненските мебели през 2018 се отличават с изчистени линии. Благодарение на по-простите форми, кухнята няма вид на работно помещение. Изчистените линии допринесат за усещането на повече пространство и изящност. Всичко излишно е аут.

През последните години се наложи модата на така наречената отворена кухня. И днес тя е много практично, разумно и функционално решение. Новите кухни са перфектно допълнение към дневната. Този тип кухни са удобни за повечето хора, които живеят в градски условия и не разполагат с голямо жилищно пространство. Архитектите са помислили и за това. Те се стремят да оптимизират пространството и да използват всяко свободно кътче, за да е налице модерна и функционална кухня.

Открити пространства – силен акцент през тази година са големите пространства, които дават възможност на хората да се събират и да общуват повече. Преградите между между помещенията в апартаментите почти ги няма, независимо колко са големи те.

Ако кухнята е прекалено малка, вградените уреди ще отворят допълнително пространство.

Голяма част от кухненските дизайнери се доверяват на неутралния цвят. Истината е, че белият цвят не само изглежда супер елегантен, но същевременно позволява да се добавят и различни цветни акценти, които правят пространството по-ярко и по-елегантно.

И тази година черният цвят в кухнята не е забравен, но в съчетание с бяло. Тази комбинация създава усещане за кухня с бляскав външен вид. Черният цвят сам по себе си се явява символ на стил, експлозивност и аристократизъм.

Метал, стъкло и пластмасата безспорно намират своето място в кухненските тенденции за 2018. Великолепно допълнение са елементите от естествени материали като дърво, камък, текстил и кожа.

А сега може сами да се убедите и да погледнете нашата галерия. Разгледайте кои са актуалните кухненски тенденции и изберете кухнята, която на вас най-много ви пасва на стила, усещането и хармонията за уют. Коментари