Футуристична къща на 5 нива „виси“ от скала над океана

Не се случва всеки ден да видите къща, която виси от скала. Със сигурност е нещо нетрадиционно и, а гледката, която се вижда от къщата е изключително красива.
Но какъв ли човек би се решил да живее в дом, закачен за скала? Първото условие е да има достатъчно пари, за да си позволи подобна глезотия, а втората да няма нарушения на вестибуларния апарат, защото със сигурност ще му прилошее или ще получи световъртеж, пише Би Би Си.

Уникалната „Скална къща“ е конструирана от Modscape. Това е известна австралийска фирма, която предлага на пазара сглобяеми къщи. Сградата все още е в процес на изпълнение, но дори и това е достатъчно, за да прилошее на доста хора, които имат страх от високо.

Скалната къща е направена на пет нива. Ако се престрашите да я разгледате ще се натъкнете на интересен дизайн. Има три спални. Две от тях са двойни и една единична. Огромен хол, баня, спа на открито и разбира се барбекю на приземния етаж. Самото обзавеждане е създадено така, че да насочи посетителите към страхотната гледка, която се открива към океана.

Дизайнерите споделят, че идеята всъщност не е тяхна. Те били провокирани да направят чертежите, защото семейство, с вкус към екстремното, им се обадило и поискали да проверят какви са възможностите да се построи къща на достатъчно „екстремно място“, което да спира дъха , но и да е точно до бреговете на Виктория.

Преценката на дизайнерите била, че вилата може да бъде изградена от пет модула и закрепена към скалата със специални стоманени приспособления.

Всъщност на на пръв поглед изпълнението и закрепването на къщата може да изглежда доста нестабилно и да има притеснение от ерозия. това обаче не означава, че конструкцията не е стабилна. Това твърди и бившият президент на Кралския институт на британските архитекти. В подобни ситуации могат да се сложат и подпори, които да допълнят устойчивостта.

Според президента на Кралският институт самата вила не е чак толкова нетрадиционна. Има плаващи къщи, домове под водата, дори хотели от лед.

„Но изпълнението на тези проекти е изключително скъпо и трудоемко, защото да бъдем честни, строителната индустрия мрази необикновените неща!“, казва той.

Според британския архитект всеки, които държи да се поглези със „Скалната къща“ трябва сериозно да се бръкне с парите и да има „дълбоки джобове“. И освен всичко това – много здрав стомах! Коментари