Коледна магия – как да изкараме един незабравим празник

Коледна магия. Коледа наближава. Докато се обърнем и Нова година вече чука на вратата. И точно по това време на годината духът на празника завладява всички – бащи, деца, майки , баби и внуци. Всеки е ангажиран със своите мънички задачи, които ще допринесат празника да бъде още по-хубав, интимен и вълнуващ.

За да не оставяме всичко за последния момент и след това да се ядосваме,че няма време, ще ви дадем един съвет.

Започнете подготовката от сега. Краят на ноември и началото на декември е най-подходящото време.

Опитайте се да превърнете точно тази Коледа в най-незабравимата за вас, за близките и децата.

Детайлите са много важни, така че отделете им достатъчно време като започнете от украсата, подаръците, писмото до Дядо Коледа и стигнете до празничната трапеза.
Със сигурност ще доставите удоволствие не само на себе си, но и на малкото човече, което ще развихри въображението си и ще научи много неща за едни от най-прекрасните празници като Коледа и Нова година.

 Как да украсим елхата за Коледа и Нова година

Елхата

Елхата трябва да се купи най-малко седмица преди Коледа. Ако пък имате изкуствена и не се налага да купувате, извадете я от кашона и започвайте с украсата. Ангажирайте цялото семейство. Нека малчуганът сам да поставя играчките. Лампичките запалете заедно, когато всички с у дома.

А знаете ли приказката за коледното дърво?

Легендите са много. Най-старата е свързана с Адам и Ева. Змията изкушила Адам и Ева, те изяли ябълката на познанието, после Господ ги изгонил от Рая.

Когато настъпвала зимата и дърветата оставали голи, те ги замествали с елха, която украсявали с ябълки. Постепенно хората започнали да кичат елхата с разни шарени ленти, сладкиши, свещички. А звездата, която се поставя на върха на коледното дърво напомня Витлеемската звезда. Тази, която изгряла в нощта на раждането на Исус Христос.

Друга често разказвана история е, че немците за първи път украсяват елха и тя става символ на Коледа. Те силно вярвали, че в елхата се е скрил духът на гората, който е закрилник на семейство. В Африка вместо елха се украсяват баобабите. И тъй като там няма сняг, африканците рисуват снежинки върху телата си.

Подаръците

Колко подаръци да купите на детето и на близките – едни, два, пет? Отговорът е – колкото вие решите. Подберете ги обаче с много любов, а после ги пъхнете в чувала на Дядо Коледа.

Знаете ли защо на Коледа се подаряват подаръци?

Легендата гласи, че трима влъхви посещават Йосиф и Мария с подаръци за бебето Исус. Ето затова точно на Коледа радваме любимите си хора, това е знак на обич и уважение към тях. Обичаят да се разменят подаръци идва от дълбока древност. Тогава хората са си дарявали по случай зимното слънцестоене – 21 декември.

Продължение Коментари