6-те най-добри плодови напитки за летните горещини

Няма нищо по-хубаво през летните горещини да имате подръка чаша вкусен и студен плодов сок. Той не само ще хидратира тялото ви, но ще ви разхлади, ще утоли жаждата и ще ви зареди с много витамини. Ето и нашите топ предложения за вкусен, полезен и разхлаждаш сок.

Сок от лимон

Сокът от лимон, не само освежава, но и атакува глада, забавя апетита и активизира по-бързото изгарянето на мазнини. Лимонът е един от най-здравословните плодове с силна концентрация на витамин С. Пиенето на лимонов сок повишава имунната защита. Сокът от лимон заздравява венците. Перфектният дезинфектант и лек за много рани. Ако не го обичатe натурален, прибавете към сока от един лимон, лъжичка мед и разредете с вода. Прибавете лед и се насладете на напитката.

Сок от ананас

Сокът от ананас е изключително вкусен и полезен. Ананасът съдържа ензима бромелаин. Този ензим подпомага бързото усвояване на мазнините и протеините. В ананаса се съдържат много витамини и минерали, включително витамин А, витамин С, калций, фосфор и калий. Пиенето на сока от ананас ще укрепи костната система. Ананасът е ценен помощник във вашата диета, поддържа венците и здравето на зъбите.

Сок от диня

Добре знаем, че динята съдържа много вода. Така, че пиенето на сок от този сочен плод ще поддържа хидратацията на тялото през целия ден. Динята е богата на ликопен, който защитава кожата от вредните слънчеви лъчи. В динята се съдържа калий, антиоксиданти, каротеноиди, витамин А, В6 и С, калций и фибри. Няколко чаши сок от диня помагат за намаляване на косопада и подобряват храносмилането Полезен за очите и дори при сърдечни пристъпи.

Сок от моркови

Сокът от моркови съдържа огромно количество каротини, витамини от група В, С и D, флавоноиди, минерални соли на калия, магнезия, медта, цинка, йода, бария и др. Сокът е перфектният „очистител“ на организма. Извежда от тялото тежките микроелементи. Помага за намаляване на нивото на холестерола в кръвта. Каротинът спомага за синтеза на женските полови хормони, кожата е по-здрава и еластична. Може да се пие чист сок от моркови или смесен с ябълки. Въпрос на вкус.

Сок от кокос

Сокът от кокос бързо утолява жаждата и подхранва организма с витамини, минерали и електролити. Помага за поддържането на нормална температура на тялото в горещините. Предпазва успешно от глисти и чревни инфекции, както и от камъни в бъбреците.

Сок от манго

Добре познатото ни манго е известно с прозвището цар на плодовете. Сокът от манго носи много ползи за здравето. Антиоксидантните съединения в мангото предотвратяват възпаления на дебелото черво, рак на гърдата и рак на простатата. Мангого помага за намаляване на холестерола, избистря тена на кожата и подобрява зрението.

Сок от ягоди

Сокът от ягоди не е за подценяване. Ягодата е истинска витаминозна бомба. Сокът от ягоди подсилва имунната система, понижава нивата на холестерола и регулира кръвното налягане. Плодът съдържа фолиева киселина и витамини от групата Б. Препоръчва се за употреба в първите месеци на бременността. Коментари