8 малки номера, с които да спестите време и усилия сутрин

Сутрин времето ни е много ценно, а ние всеки ден отделяме доста от него, за да изглеждаме красиви и неотразими. Жертвата определено си заслужава, защото жената винаги трябва да бъде добре поддържана и привлекателна в очите на околните.

И въпреки, че сме горди от постигнатите резултати, усилията, които полагаме особено пък рано сутрин не са никак малко. Вместо това може да с удоволствие да изпием спокойно едно кафе преди натоварения работен ден, който ни очаква.

Това е и причината тук да ви предложим няколко козметични хитринки, които ще ви помогнат освен да бъдете красиви и да спестите време.

1. С пресата си

за коса чудесно може да изгладите намачканата яка, вместо с ютията. Без да хабите излишно време ще имате перфектна колосана яка, а след това спокойно може да продължите с изправянето на косата си.

2. Ако сте от жените,

които всеки ден закъсняват за работа ще ви дадем един забавен съвет: Подгответе си плейлист с песни, чиято продължителност да е толкова, с колкото време разполагате преди да хукнете за работа. Наложете си воля да приключите с приготовленията точно след края на последната песен. Освен че ще имате добра представа колко точно време ви остава, ще съчетаете полезното с приятното.

Как да се приготвим бързо за работа

3. Капачката на лака е засъхнала.

Ако увиете обикновен ластик на нея ще отворите лака много по-бързо, без да хабите излишни усилия.

4. Пастата за зъби почти е свършила,

а сте забравили да купите нова. Истинско мъчение е сутрин да изцеждате последните капки. За да се избавите от този проблем, може да използвате обикновена фиба за коса, с която да избутате малкото останало количество.

5. Ако червилото ви е счупено, загрейте със запалка частта,

която е останала в опаковката и прилепете обратно счупената половина. Оставете в хладилника за 30 минути.

6. Напръскайте с парфюм

гребена си за коса , така ще внесете аромат, без да изсушавате косъма.

7. Трик стил-ретро.

Вземете кенчета от някаква напитка и около тях увийте кичури коса. Така ще се получат прекрасни обемни вълни. За да има ефект, фиксирайте с лак за коса.

8. Ако не използвате някои

от сенките за очи ги разтрошете и ги прибавете към безцветен лак. Резултатът ще е зашеметяващо красив нюанс, който разнообрази маникюра ви с нестандартния си цвят. Коментари