Професионален домоуправител, ползи и избор на подходяща фирма

Защо да се доверим на професионален домоуправител? Защо блокът ни, входа или домът да не поверят грижата и отговорността на специалисти в тази сфера? Отговорът е много лесен, стига задълбочено да проучим пазара и да изберем наистина доказаните в областта професионалисти.

От тук насетне, не вие, а отговорни и обучени лица ще се занимават с всички належащи дейности и проблеми, които изникват в Етажната собственост. 

Счупена врата, изгоряла фасонка, ремонт на покрив, аварийни ситуации, събиране на пари за текущи разходи, водене на домова книга, търсене на некоректни платци . Досадно за повечето от нас, които в забързаното ежедневие нямат време да се ангажират и с това.

Със сигурност една част от живущите са мнителни и се питат дали наистина това е по-доброто решение.

Обикновено това са хора, които от години живеят в блока и за тях статуквото не бива да бъде променяно. Все още не могат да разберат, че миналото отдавна е зад гърба им и има нов по-модерен и професионалният подход. Затова се доверете. Не е необходимо да поемате отговорности, ако смятате, че няма да се справите сами със задачата да управлявате делата на входа, в който живеете. Често човекът от блока, който се е заел с тази задача има съвсем други занимания и съвсем не му е до следене дали всичко наред. А да се обират негативите в блока за нерешени или половинчато решени проблеми съвсем не е най-приятно.

Услугата Професионален домоуправител в последните години набра достатъчно популярност, особено в по-големите градове. Единствената причина това да се случи, е необходимостта от професионално решаване на проблемите, трупани с години. 

Отговорностите, които има професионалният домоуправителя не са никак малко и определено изискват внимателно проучване на детайла и индивидуално отношение.

Ето защо, най-доброто решение е да се доверите на Професионален домоуправител, който е придобил във времето съществени знания за управлението на етажната собственост и мотивация да изпълнява работата си по най-добрия начин.

Днес има достатъчно фирми на пазара, които предлагат услугата професионален домоуправител, така че конкуренцията вече налице.

Именно поради този факт фирмите трябва да се стремят да предлагат възможно най-качествени услуги и да се отличават с отговорност, внимателно отношение към работата, индивидуален подход към отделните хора. Това може да се случи, ако имат достатъчно компетентност по въпросите от тази сфера.

Професионалният домоуправител ще се опита да да изясни детайлно всеки казус, свързан с етажната собственост. И така в крайна сметка да се стигне до вземането на решение, удовлетворяващо всички засегнати страни. Във всеки друг момент, човекът заел се с това да върши работата на домоуправител, може да с право да заяви, че не носи отговорност или никой не му плаща, за да разрешава заплетени казуси.

Професионалният домоуправител, освен, ще е запознат отлично със Закона за управление на етажната собственост.

Няма нужда вие тепърва да учите закони. В случая ще можете да разчитате на обучен човек, който върши своите професионални задължения стриктно и ще знае как да излезе успешно дори и от някои доста заплетени ситуации.

Ще имате възможност да не чакате касиера всеки месец, въпреки че такъв ще има, задължително, но и да заплащате по Банков път, EasyPay или EPAY.

И още предимства в полза на Професионалния домоуправител

1.Отчет в реално време за събраните суми, направените разходи и състоянието на касата.

2.От тук насетне няма да се притеснявате дали са платени сметките за стълбищното осветление, асансьора и.т.н.

3.Ще имате човек, който да се грижи за това.

4. Професионалният домоуправител ще ви представлява пред всички компетентните държавни, общински органи, пред съда.

5. Професионалният домоуправител ще има грижата, разбира се с ваше съгласие, да планира и осъществява ремонти и неотложни дейности, свързани с входа и събиране на пари за консумативи и разходи.

Наред с това, можете да се възползвате от ред допълнителни услуги, които предоставя професионалният домоуправител. И затова работата на един такъв професионалист няма да се изчерпва само в събирането и плащането на сметките на входа. Коментари