7 безопасни начина за посрещане на Коледа по време на пандемия

Това не е най-позитивната статия, която бих искала да напиша. Но нека не обръщаме гръб на малките радости в живота. Пандемията все някога ще отшуми, важното е да съхраним здравето си и хората, които обичаме.

Ще ви разкрия някои малки идеи, които могат да върнат искриците в очите и да посрещнете празника с надеждата, че все пак Коледния дух не си е отишъл завинаги. Дори коронавируса да промени вашите традиции, не може да промени духа ни, ако силно вярваме в доброто, което е около нас. Просто трябва да го почувствате, видите и усетите.

И преди да кажете „Стига сте ни дрънкали“ и да се опитате да преминете напред към новата година с мрачни мисли, потърсете начини да намерите малко забавление в дните, които предстоят. Пандемията от коронавируса може би разбърка вашите планове и нищо няма да е „както обикновено“ но можете да проявите креативност и да намерите някои нови начини за отбелязване на празника. Ето как да направите вашата Коледа специална, дори ако притесненията относно COVID-19 означават, че ще трябва да за сте далече от приятелите и семейството си.

Как да празнуваме Коледа безопасно през 2020 г. по време на коронавирус

1. Направите си нови приоритети при най-важните за вас традиции

„Помислете каква е същността на празника за самите вас, кое ви прави щастливи, за да се опитате да го запазите“. Това са думи на експертът по щастие Гретхен Рубин, автор на „Щастливи у дома“. Дори и да не правите всичко, което сте свикнали в тези дни, няма страшно. Можете да започнете с празничната украса, ако това е наистина важно или да приготвите специалните храни, които всички обичате. Гответе заедно цялото семейство. Това ще ви сплоти още повече.

2. Пазарувайте и изпращайте подаръци рано

Тъй като повече хора ще пазаруват онлайн, за да избегнат магазините и струпването на хора, спедиторските компании ще бъдат залети от работа. Така че, ако искате да пазарувате и зарадвате близки, които са далече, изпращате подаръци по-рано. По-добре да пристигат точно навреме.

3. Украсете дървото пред двора

Ето момент да бъдете навън, дори и всичко да е затворено. Ще подишате чист въздух. А и това е начин всички дружно да се забавлявате на открито. През това време от годината често прекалявате с декориране на къщата или вътрешния двор. Сега излезте навън. Ако имате дърво навън ще е страхотно, а защо не и живо коледно дърво. Използвайте LED светлини и нечупливите орнаменти. Може пък Дядо Коледа да остави някои от подаръците си на открито.

4. Създайте си специални спомени

Вероятно вие и членовете на вашето домакинство сте малко уморени един от друг в момента. Разбираемо е, след толкова дълги затваряне заради пандемията и страха от нея. Но може да измислете забавни начини, които още повече да ви сплотят. Създайте си малък календар с празнични дейности за всеки ден. Дейности, които не са свързани само с приготвяне на лакомства, за да ви стават все пак дрехите и след това. Коледните дейности не трябва да бъдат сложни. Може просто да пиете горещо какао заедно с шапки на Дядо Коледа или да гледате един от най -добрите коледни филми в Netflix. Може да си пуснете хубава музика и на чаша вино да си припомните всички прекрасни моменти. А такива със сигурност е имало.

5. Намерете начин да се възползвате максимално от времето си с близките

За да съхраните здравето си, най-добре следвайте препоръките, дадени от СЗО, дори и да не ви допадат. Най-вече избягвайте големите събития на закрито. Заразяването с COVID е коледният подарък, който никой никога не би пожелал. Потърсете дейности на открито, при които може да бъдете социално дистанцирани, но и същевременно да ви поддържат активни – състезание с шейни или правене на снежни крепости. И не забравяйте да сервирате горещи храни и напитки, за да не се охладите и настинете. Изпратете своя таен Дядо Коледа, който ще раздава подаръците на сътворения от вас пикник. Облечете цветни и коледни пуловери. Обичайте се

6. Раздавайте малко радост

Ако 2020 ни е научила на нещо, това е колко много значат хората в живота ни, така че продължете напред и давайте колкото се може повече топлина и любов, където можете. Купете си Коледни картички и по онзи мил старомоден начин им напишете колко много означават за вас хората, които обичате. Изпратете ги. Направете коледни бисквитки и оставете малко на приятелите и съседите си. Изпратете пица или други лакомства в местния старчески дом, болница или пожарна, за да озарите живота на хората там.

7. Не забравяйте, че различното може да направи този празник по- специален

Може да не си спомняте какво точно се е случвало по празниците от година на година, но когато се случи нещо толкова различно, то ще се помни дълго. . „Нещата, които се объркват, често създават най-добрите спомени“, казва Рубин. „Този ​​изключителен празничен сезон вероятно ще бъде по-запомнящ се, защото е толкова различен. Просто трябва да намерим начин да се възползваме максимално от него. И най-вече да се обичаме, обичаме Коментари