Почистване на домове цялостно с помощта на парочистачка

Цялостното почистване на домове е задача, с която не всеки може да се справи. Днес все пак ежедневието е динамично и е по-добре да се доверим на професионална фирма за изчистване. Поне веднъж седмично е нужно да почистваме дома си от прах, да измиваме подовете и да подреждаме интериора. Това направено от професионалисти е много по-лесно и бързо.

И все пак на пазара има много иновативни методи за почистване на жилищата ни. Един от тях е именно почистването чрез пара. На пазара се предлагат два типа уреди за почистване с пара. Едните работят със студена пара, а другите с гореща. При първите парата се получава без водата да кипи и така съдържа повече водни капчици. Горещата пара не съдържа почти никаква вода, но пък е опасна, защото може да ви изгори.

Почистване на домове с парочистачка – естество на работа

Това почистване освен ефикасно е и много приложимо в целия дом. Парочистачките са мощни уреди, които елиминират прах, микроби, мухъл и гъбички. Те могат да се използват, както в кухнята, всекидневната и коридора, така и в почистването на банята. Може да изберете парочистачка без кабел, ръчна или вертикална. Обикновено ръчните са по-малки и не толкова мощни.

Защо да чистите с пара дома си?

На първо място това почистване не включва използването на химикали и е екологично чисто. Парата е мощен агент, който дезинфекцира и почиства всички повърхности. Почистването с пара бързо се изсушава, защото за разлика от водата, парата се изпарява бързо. Труднодостъпните места, като ъгли, под повърхността на мебели и други се почистват лесно с пара. Парата успешно почиства петна, като дъвка, восък, лепило и други.

Какво да имаме предвид, когато правим почистване на домове с парочистачка?

Въпреки, че парата изчиства всичко и е мощен дезинфектант, то повърхностите обработени с нея се нуждаят от подсушаване с кърпа, защото парата разтваря мръсотията, но не я поглъща! Винаги пазете кожата на ръцете и лицето си от парочистачката, защото може да се нараните.

С пара може да се почистват плотове, матраци, завеси, килими и мека мебел. Парата убива микробите в тях и ги освежава, като премахва и засъхнали петна. Важно е винаги да изпробвате парата на малка повърхност преди да почистите основно и не забравяйте постоянно да движите уреда – иначе рискувате да наводните повърхностите. За почистване на килими използвайте само за петна! Може да почиствате още огледала, плочки, паркет и метални свръзки. Коментари