21 трика как да изглеждам по-млада

Никога не е късно да предприемем няколко стъпки, с които ще изглеждаме доста под годините си. В арсенала ни може да влезе абсолютно всичко, козметика, диетически хитринки и визуални трикове.

Как да изглеждате по -млада?

 1. Носете ярки цветове, а също така и ослепително бяло. Мрачните и скучни цветове навяват мисъл за наближаваща старост. Докато само едно ярко цветно петно в близост до лицето е достатъчно да го оживи.
 2. Сменете си очилата. Правилно подбраните рамки оказват визуален лифтингов ефект върху лицето. Това позволява да се прикрият бръчиците и придава на лицето по-младежки и оптимистичен вид.
 3. Носете бижута. Богатите наситени цветове и големите камъни озаряват лицето и му придават жизненост.
 4. Обуйте обувки на висок ток. Те са неотменим атрибут на младостта, а и „бабешките“ чехлички явно няма да намалят годинките ви.
 5. Изпънете гърба. Изправената осанка свидетелства за младост и безгрижие. В дългосрочен план за хубава осанка помагат упражнения с гирички над главата.
 6. Направете няколко клякания. Бързите физически упражнения ще раздвижат кръвта в тялото, ще предизвикат блясък в очите, а бузите ви ще станат приятно румени.
 7. Използвайте сенки с брокат или седеф. Те оживяват погледа и „отварят“ очите.
 8. Извийте миглите. Този прост трик позволява мигновено да приповдигнете горните клепачи и визуално прави лицето да изгледа отпочинало.
 9. Използвайте розов лак за нокти. Розовият цвят кара ръцете да изглежда по-свежи и млади. Като цяло тоновете с оттенъци на червеното са за предпочитане пред тези на синьото и жълтото. За черното и сивото забравете изобщо.
 10. Откажете се от черния молив за очи, черният цвят състарява очите. Вместо това според цвета на кожата и очите спрете избора си върху очертаване на очната линия с цвят на морска вълна, зелено, синьо, кафяво и сиво. Те също прекрасно очертават очите, но не ги състаряват и правят по ярки белтъците.
 11. Използвайте червила и блясък със седеф, за да създадете ефект на пухкави и съблазнителни устни.
 12. Яжте цитрусови плодове. Освен, че са вкусни те са и страшно полезни за нашата красота с изобилните количества подмладяващи антиоксиданти.
 13. Яжте киви. Този плод изобилства на витамин C, който засилва образуването на колаген в кожата и я прави опъната и стегната .
 14. Яжте морски дарове. Те са огромно богатство от Омега 3 мастни киселини, които забавят процесите на остаряване, а също така и на укрепващ косата цинк.
 15. Пийте повече вода. Организмът изпитва недостиг на влага и през зимата, не само през горещите летни месеци. За да бъде кожата опъната и стегната трябва да я хидратираме не само външно, но и от вътре.
 16. Вземете хладък душ и измийте косата с хладка, а не с гореща вода. Такъв душ придава на кожата свежет и блясък на косата. Лицето измийте със студена, а най-добре с ледена вода. Тази процедура придава тонус на кожата, естествена руменина на бузите и прави погледа ви ясен и свеж.
 17. Всеки ден нанасяйте питателен или овлажняващ крем. Той не само омекотява кожата, но спира изпаряването на влагата от нея.
 18. Всяка вечер нанасяйте нощен крем с ретинол (витамин А). Този „витамин на младостта“ засилва производството на колаген, опъва кожата на лицето и е прекрасно средство за борба с бръчиците.
 19. Носете коригиращо бельо. Правилно подбраното бельо стяга и издължава фигурата и ще ви направи „по-млада“ поне с десет килограма.
 20. Боядисвайте си косата. Нищо не състарява така както побелелите коси. Третирането с повечето бои изисква максимум 15-20 минути, а ефектът е поне минус 5 години.
 21. Задължително се наспивайте. Хроническото недоспиване качва годините със светлинна скорост.


 Коментари