10 трика за премахване на торбички под очите

Торбичките под очите не са сериозен здравословен здравословен проблем, но сериозно вредят на самочувствието ни. Около очите има тънък слой мастна тъкан и торбичките се появяват, точно когато тази тъкан задържи вода.

Ако ви прави впечатление, че напоследък се събуждате с подпухнали очи и под тях са се образували торбички, трябва да вземете незабавни мерки. Кошмарът на всяка жена е да се събуди сутрин и вместо свеж и отпочинал вид да види в огледалото онези „ненужни екстри“ като торбички и тъмни кръгове под очите. Понякога се случва да не си доспиваме, да сме изморени и претоварени, но това за съжаление веднага си проличава.

Причината за появата на тъмни кръгове и торбички под очите се много – от липсата на достатъчно сън, спането по корем, прекомерна употреба на сол до пиенето на малко вода, стрес и прекаляване с алкохола. За да се отървем от тях трябва постоянство. Домашните средства помагат, но при по-тежки случаи е редно да се обърнете за съвет и към дерматолог.

Ето и десет изпробвани трика, които успешно се борят с торбичките под очите.

1.Изплакване със студена вода

Това е лесен и бърз трик, който не отнема повече от една-две минути, но освежаването ще се почувства мигновено. Обливайте лицето със студена вода в продължение на няколко минути. Този мъничък трик, съчетан със следващия дава невероятни резултати.

2. Нежен масаж

Масажирайте е зоната под клепачите с възглавничките на пръстите за около две минути. Потупванията трябва да са леки и нежни. Веднага ще забележите как отокът значително намалява и изчезва.

3. Ледена лъжица

Поставете две супени лъжици за 20-на минути в камерата. След като изстинат ги извадете и поставете върху тъмните кръгове. Опитайте се да задържите така докато станат топли отново.

4. Парченца краставица

Краставицата е идеално средство за подобряване свежестта на лицето, особено що се отнася за зоната на очите. Вземете една добре узряла краставица отрежете две кръгчета. Поставете върху клепачите за двадесет минути.

5. Зеленият чай

Накиснете в студена вода няколко торбички зелен чай. Изчакайте да престоят така около 15-на минути. Извадете торбичките и поставете на клепачите или под очите. Изчакай природните съставки да хидратират кожата около проблемните зони и накрая измийте лицето с хладка вода.

6. Картоф

Картофите успокояват моментално изморените и подпухнали очи като в същото време засилват и кръвообращението в зоната. Вземете един суров картоф и го нарежете на кръгчета. Постави върху клепачите за около десет 10 минути. Изплакнете лицето с хладка вода.

7. Лед

Вземете тънка хавлиена кърпа и я напълнете с лед. Поставете внимателно върху очите за пет минути. Процедурата не само ще ви освежи, но много бързо ще ви отърве от подпухналите очи.

8. Витамин Е

Ампулата с витамин Е се разтваря в малко вода и се разбърква добре. Вземете два памучни тампона и ги потопете добре в получената течност. Поставете върху очите. Оставете да действат около 15 минути.

9. Белтък

Вземи едно яйце и отдели жълтъка от белтъка. Разбийте хубаво белтъка и нежно намажете с четка под очите. Изчакайте двайсеината а минути и изплакнете лицето със студена вода. Ще почувствате разликата мигновено. Кожата около очите е по-стегната, а оттокът намалял.

10. Мляко

Млякото е идеалното средство при големи торбички под очите. Вземете памучни тампони, които предварително сте напоили с мляко. Закрийте клепачите за 20-30 минути. Изплакнете със студена вода.

Тези трикове със сигурност ще облекчат временно състоянието. За да има обаче траен ефект трябва да промените изцяло начинът си на живот като по този начин отстраните причините за поява на торбички под очите .

Спете поне 7-8 часа. Пийте най-малко осем-десет чаши вода на ден. Яжте храна богата на калий – магданоз, спанак, банани. Те ще засилят метаболизма и ще ви предпазят от задържането на течности, което е една от най-често срещаните причини за появата на торбичките под очите.

Хората от шоубизнеса пък след тежка вечер използват една широко разпространена рецепта. Смесват сорбент с чай от лайка. Получената паста се нанася вечер преди лягане около очите. Сорбентът има способността да извлича излишната влага, а лайката успокоява кожата. Сутринта маската са отстранява внимателно и се нанася хидратиращ крем за лице. Коментари