6 техники, с които да запазим кожата си млада (Част II)

Стараете се да запазите младежкия си вид, но не искате да си слагате ботокс или да лягате под склапела? Да, инвазивните процедури не са задължителни, просто спазвайте следващите правила.

Спете достатъчно

Няма защо да ви убеждаваме, че недостигът на сън е една от основните причини за бързото състаряване. Липсата на сън въздейства по няколко начина. Ако сте изморена то рязко ви се повишават нивата на кортизола (хормона на стреса). Ако това стане ежедневие, колагеновите влакна отслабват.Това съответно води до преждевременно състаряване на кожата.

Четири години по-млада. Ако често ви се случва да не си доспивате, веднага вземете мерки. Ако вече сте над 40, а недоспиването е било често явление в живота ви ще изглеждате доста над годините си. Не е странно, че след като се върне от пълноценна почивка, човек изглежда видимо подмладен.

Ексфолиращи процедури

Процедурите с ексфолиант са много полезни, дори и в домашни условия. Те значително повишават производството на колаген. Специалистите твърдят, че това е един ефективен и бърз метод, ако искате по-скоро да усетите промяната. С напредване на възрастта мъртвите клетки се предвижват във външните пластове на кожата и тя загрубява. Липсата на валга също не се отразява добре.
Ако освобождавате кожата своевременно повърхностните мъртвие клетки тя ще има възможност да диша и да се регенерира. Освен това на повърхността се появяват повече задържащи влагата клетки, а това улеснява абсорбирането на важни елементи като антиоксидантите и ретиноидите.

Три години по-млада. Има няколко стъпки. Ексфолиращите процедури трябва да се правят поне два пъти седично и достатъчно дълго време, за да се насладите на желания ефект. За да сте убедени, че сте избрали правилните пилинг маски, посетете дерматолог, който да ви консултира. Другото условие е да съчетавате пилинга с някои от техниките, които изброихме преди това. Използвайте паралелно хидратиращи кремове, маски с лайка и зелен чай, както и успокояващи антиоксиданти.

Подмладяване на кожата с крем против бръчки

Всекидневна хидратация

Хидратацията предпазва кожата от вредното влияние на слънцето или студеното време, последиците от нездравословни навици и поддържа кожата еластична. При жените, на които им предстои менопауза или вече са в нея, употребата на дълбоко хидратиращ крем е задължителна. Нека не забравяме, че именно водата придава на кожата копринена гладкост и сияен вид, и то на момента.

Две години по-млади. Изследванията доказват, че ако редовно се употребяват овлажняващи козметични средства и се пие много вода, кожата ще изглежда с няколко години по-млада.

Част I Коментари