11 стъпки към перфектната форма

Ако си била добра и разумна по празниците, със сигурност не е нужно да се детоксикираш сега. Но ако гузната ти съвест е причината да подновиш фитнес членството си веднага след Нова година, може би все пак имаш нужда от няколко съвета как да си върнеш бързо перфектната форма.

1. Набележи целите

Направи си списък с цели, но бъди конкретна. Заложи в него килограмите, които искаш да свалиш, и срок за изпълнение, но бъди реалист. Помисли си дали поставените цели са постижими с оглед на ежедневните ти ангажименти, защото в противен случай сама ще се обезсърчиш.

2. Инвестирай

Вземи си карта за фитнес, купи си хранителни добавки или си наеми личен треньор, който да ти състави програма. Удивително е колко мотивирана ставаш, след като похарчиш пари за нещо такова.

3. Издръжливост

Издръжливостта по време на тренировки е решаваща за увеличаване на мускулната маса и изгарянето на калории. Отличната кардио тренировка е тази, която се прави без или с минимални почивки между сериите. Разбира се в началото ще ти се налага да спираш по 4 пъти, за да си поемеш дъх, докато правиш джогинг. След месец ще се спираш само по два пъти.

4. По-малко преработени въглехидрати

Преработените въглехидрати са загубили голяма част от витамините и минералите и на практика са празни калории с ниско съдържание на хранителни вещества и много добавени токсини, с които телата ни не са в състояние да се справят. За да изгубиш телесните мазнини бързо, значително намали или премахни преработените въглехидрати от диетата си.

5. Суперхраните

Експериментирай с новите тенденции при здравословните храни. Включи в менюто си киноа, мака, моринга, матча и теф. Вероятно не ти звучат вкусно като пържените картофки, но им дай шанс. Суперхраните подсилват имунната система, енергезират, детоксикират и допринасят за естественото регулиране на метаболизма и теглото.

6. Пий много вода

Телата ни се нуждаят от поне два литра вода на ден. Ако сме дехидратирани, няма да можем да тренираме пълноценно, да мислим ясно, да транспортираме хранителни вещества в организма си или да елиминираме токсините ефективно.

7. Кардио

Бягане, колоездене, джогинг, плуване. Всичко, което повишава сърдечната дейност за продължителен период от време,ще започне постепенно да отнема и излишните килограми. Груповите занимания по аеробика например са подходящи, защото включват много движения в комбинация с леки тежести.

8.Детоксикация

Телата ни задържат токсини от замърсения въздух, преработени храни и алкохола. Тъй като не може да детоксикира всичко, тялото ни натрупва мазнини, за ад има къде да съхрани токсините. Приемай течности, яж свежи зеленчуци и плодове, избягвай вредните храни. Броят на аминокиселините в протеиновия прах помагат за детоксикацията, както и добавки като магарешки бодил, псилиум и глухарче. Ще бъдеш изненадана колко бързо ще отслабнеш, поставяйки правилното „гориво“ в тялото си.

9. Малки стъпки

Честа грешка във фитнеса е дългата тренировка, включваща всеки възможен уред, което води до отегчение, умора, посещенията в залата приключват. започнете с малки стъпки 20 минути във фитнеса поне пет пъти седмично е по-добрият вариант от една сесия, която продължава 3 часа.

10. Бъди постоянна

Физическата активност е начин на живот и трябва да бъде също толкова важна за теб, колкото миенето на зъбите сутрин. Спортът повишава съпротивителните сили, жизнения тонус и не на последно място, увеличава капацитета за осъществяване на физическа и ментална работа.

11. Не стъпвай на кантара

Ако тренираш едва от седмица с конкретна цел за сваляне на килограми, не бързай да се качваш на кантара. Това е момент, в който хората се отчайват, ако не видят никакво или минимално движение по скалата. Дай си поне месец преди да се качиш на кантара. Коментари