Грешки, които допускаш, оформяйки дупето

Клякаш, ставаш, клякаш, ставаш и резултат няма. В главата ти е образът на Шакира и надеждата, че скоро ще изградиш форми като нейните. Може би посещаваш и спортни зали, но резултатът така и не идва! Спокойно не си само ти! Сега ще ти помогнем да поправиш грешките, които ти пречат да оформиш перфектното тяло.

Един от най-известните треньори Дейвид Уинър разказва кои са основните грешки, които повечето жени допускат, стараейки се да са перфектни.

1. Не си достатъчно фокусирана върху формата си

Ако искаш да се стегнеш и оформиш дупето, фокусирай се върху целта. Затова, когато започнеш да правиш упражнения, трябва да си сигурна, че ги изпълняваш по правилния начин. Така ще получиш по-добър резултат.

2. Правиш само едно или две упражнения 

Сериите трябва да са разнообразни. Не се задоволявай само с прости клекове. Направи тренировките си по забавни и вълнуващи и така ще се отегчаваш доста по-малко. Съответно резултатите ще се появят доста по-рано от очакваното..

3. Не се натоварваш достатъчно

Ако всичко, което правиш ти е супер лесно, значи нещо не е наред. Ако искаш секси дупе, напусни зоната си на комфорта. Ще се наложи да добавиш повече тежести и съпротива към комплекса си упражнения за стегнато дупе.

4. Избра ли си правилната диета?

Не се подвеждай от мисълта, че защото тренираш усилено, може да си похапваш каквото ти душа иска, грешиш. За да изгориш нежеланите мазнини и да оформиш мускули, трябва да спазваш здравословен начин на живот. Добави в менюто си зеленчуци, протеини и добри мазнини. .

5. Поставяш си невъзможни цели

Поставяй си изпълними цели и ги постигай една по една. В противен случай ще изгубиш всякакъв стимул, знаейки, че даваш всичко от себе си, а резултатът не е задоволителен. Поставяйки си цел, която може да достигнеш , ще се мотивираш повече. А когато желаният резултат е налице, ще се амбицираш да поставиш следваща цел, по-висока, още по-висока.

6. Прекаляваш с кардио тренировките

За да се изгради здрава мускулатура, трябва да се включат и силови тренировки в програмата. Перфектният вариант е да се комбинират или поне да се редуват.

7. Не пропускай дните за почивка 

Без значение колко бързо искаш да постигнеш перфектния резултат. Много важна част от тренировката е и пълноценната почивка! В никакъв случай не бива да прекаляваш, а всичко да е умерено. Глутеалната мускулна група e доста голяма и затова има нужда от повече време за възстановяване докато ефектът от стягането да стане видим. Коментари