Петимата тибетци – уникални тибетски упражнения, които ще променят живота ви

Тази гимнастика е по-лесна от йога, но ще събуди в теб такъв мощен източник на енергия, че ще те похвалят дори будистките монаси. Довери се на многовековния им опит и прави петте упражнения на гладно всяка сутрин.

И така да се запознаем с „петимата тибетци“

Първи тибетец

Как?

Разтвори ръцете настрани с длани надолу и бавно се наклони надолу, завърти се по посока на часовниковата стрелка. Ако губиш равновесие, почини.

Важно!

Това и другите упражнения трябва да се изпълняват 21 пъти. Но, ако си нова прави 5, 7 или друг нечетен брой повторения, увеличавайки числото.

Втори тибетец

Как?

Легни по гръб с крака един до друг и изпънати до тялото ръце. Вдишай дълбоко през носа и допри брадичката максимално до гърдите, краката вдигни възможно най-високо. С издишването се върни в изходна позиция, отпускай се. Изпълнявай плавно, повтори.

Важно!

Следи краката да са изправни, а ъгълът между тях и пода да е повече от 90 градуса.

Трети тибетец

Как?

Застани на колене, палците на краката да са на пода, дланите да са над бедрата леко встрани от дупето, ръцете са обърнати с пръстите надолу. Докосни с брадичката гърдите, вдишвай дълбоко през носа и плавно се извий от кръста назад. Докато издигаш се върни в изходна позиция. Повтори в удобно, но ритмично темпо.

Важно!

По време на извиването назад си щади гърба. Прави го така, че да не те боли.

Четвърти тибетец

Как?

Седни на пода с изпънати напред крака, поставяйки дланите си до бедрата, близо до таза. Вдишай през носа, вдигни се от таза и отметни главата назад. Торсът трябва да е в равна линия, а тялото да образува буквата П. Издишвайки се върни в изходна позиция. Повтори поне пет пъти.

Важно!

По време на задържането дланите и стъпалата трябва да са перпендикулярно на пода.

Пети тибетец

Как?

Заеми изходно положение с подпрени длани и палци на пода, извито тяло и високо вдигната глава. Сега заеми поза „Куче с муцуна, забита в земята“, като вдишвайки, вдигаш таза нагоре, но не отлепвайки петите от пода, допирайки брадичката към гърдите. Това е едно повторение. Направи упражнението поне 7 пъти.

Наули крия

Какво е това?

Техника, с която може да се завършва всяко едно от посочените по-горе упражнения. Тя е полезна за храносмилането и укрепва половата система.

Как?

Подпри ръцете си на коленете, направи дълбоко вдишване и рязко издишване през устата. Задръж дишането и се опитай със силата на мисълта да напрегнеш мускулите около пъпа, а тези отстрани, остави отпуснати. Задръж в това положение около 20-30 секунди. Издишай, изправи се и отпусни стомаха. Упражнението е завършено.

Петимата тибетци съчетани с йога техника за корем Наули Крия

Разходката

Завърши упражненията с една пълноценна разходка. Само 120 секунди разхождане на всеки час може да подобри здравословното ти състояние – това понижава с 33% риска от смъртност по каквато и да е причина, според последното проучване на Медицинския университет в Юта. Нещо повече, изследователите смятат, че толкова количество движение топи 400 допълнителни калории на седмица. Така че вместо да пуснеш следващия епизод, пусни пауза и се разходи до кухнята, но за чаша вода, а не за поредните пуканки.Коментари

sega 4uvam za tazi tehnika

Не забравяйте и загряващите упражнения! Те също са много важни!