Супер форма за два пъти по-кратко време. Вижте как

Вие сте работещо момиче и определено нямате много време, особено за фитнес?
Бъдете сигурна, че не сте единствената, която трудно отделя време за спорт. Една от основните причини, поради която пропускаме тренировките е, липсата на време. Въпреки огромните ползи от физическото натоварване – сваляне нивата на стреса, подобряване на настроението, влизането в топ форма, спортът често остава на заден план. Изместват го досадните домакинските задължения или купонът с приятели.

Но има много малки хитринки, които можем да следваме, за да ни остава време за всичко и да не пропускаме спорта. Да, човек има нужда от правилния подход, за да достигне максимум ефект от тренировките и то за сравнително краткосрочен период.

По долу ще ви дадем няколко кратки съвета, с които ще можете да тренирате, постигайки видими успехи и то за два пъти по-кратко време. Вместо час и половина във фитнеса, ще са ви необходими не повече от 45 минути:

1. Натоварване 2 в 1. Супер ефективен вариант,

с който може да съкратите доста от времето, което си давате за фитнес. Не е необходимо да изпълнявате отначало упражнения за ръце, а след това за крака, направете ги заедно. Ако оставите горната част на тялото ви да почива, започнете да тренирате долната и обратно. Така ще поддържате доста висока интензивност на процеса и ще изгаряте много калории.

2. Намалете времето за отдих.

Често във фитнеса има много възможности за забавления и съответно много елементи, които разсейват. Започваме от телевизора в залата, през джиесема, до дългите разговори с приятели. Тренировката не е лесна задача. Необходимо е да покажете достатъчно воля и упоритост. Правете кратки почивки и не се разконцентрирайте със странични неща. Обикновено минута и половина е достатъчна, за да може тялото да релаксира. Ако трябва, вземете със себе си таймер, който да ви напомня кога е време да се върнете обратно към тренировката.

Как да тренираме ефективно във фитнеса

3. Не се ограничавайте с движенията.

Още по-хубаво е, ако използвате времето за почивка, за допълнителна физическа активност, вместо с тичане до магазина за нещо сладичко. Пример: ако конкретната тренировка е насочена към една група мускули, използвайте почивките, за да разтягате и загреете други мускулни групи. Така без да се уморявате толкова бързо няма да губите инерция.

4. Винаги си правете предварителен план.

Най-често срещаният проблем, който губи ценно време във фитнеса е умуването кое да бъде следващото упражнение, с което да продължите. Без ясно построен план как да протече тренировката вашата ефективност намалява в пъти. Тоест, преди да тръгнете за залата, избистрете в мозъка си какво ще правите там.

5. В случай, че някои от спортните уреди,

на които тренирате в момента са заети превключете на резервния план. Да се намерят свободни уреди понякога не е лесна задача, особено ако сте избрали малък фитнес и го посещавате в пиковите часове /тези след края на работния ден/. Вместо да чакате дълго време да се освободи колелото, имайте план Б. Винаги трябва да сте наясно с какви упражнения може да се заемете през това време. Докато чакате, качете се на пътеката или загрявайте. Ключът към успеха е да не спирате да се движите, вместо стоите неподвижно и да убивате времето в разговори. Коментари