Всеки ден във фитнеса без да отслабна?

Едно от нещата, които хората правят, когато искат да стопят излишните килограми е да се захванат със спорт. Упражненията са много полезни за здравето ви, но колкото и странно да ви звучи точно тренировките могат да бъдат и една от основните причини да не свалите и грам от теглото си.

Истина ли е, че няма да отслабна с упражнения?

Тренировки и апетит

Колкото повече наблягате на упражненията, толкова повече апетитът се увеличава, тъй като организма се нуждае и от повече енергия, за да възстанови изгубеното. А енергията е ясно от къде се набавя – от храната. В такива моменти изборът, който сам правите е абсолютно неправилен.

Огладнявате зверски след тренировка и си мислите, че няма кой знае какво значение с какво ще се нахраните! Дори да е поредната калорийна бомба, ще го изгорите. Та нали бяхте във фитнеса допреди малко!

Но това съвсем не е вярно! Нездравословната храна се лепва без проблем върху зоните, заради които сте се потили цял час на пътеката и развалят фигурата ви. И когато целулитът и дупето си стоят си казвате, че няма в смисъл от тренирането. Но то не е виновно – виновни сте си вие!

Калориите, които консумирате са много повече от тези, които сте изгорили.

Важно е да смятате добре какво поглъщате като калории и какво изгаряте. Така ще имате представа колко е ефективна тренировката и диетата ви. Ако отделяте за упражнения само по 10 минути на ден, не се надявайте на някакъв ефект. Особено пък ако си хапвате добре след тази ви „изтощителната тренировка“.

Хранителен режим, който трябва да се спазва при тренировки във фитнеса

Тук ще ви дадем и таблица с това колко време трябва да тренирате в зависимост от това какво сте изяли:

Мъфин – 30 минути плуване
Шоколад – 30 минути тичане на пътеката
Пица – 75 минути каране на колело
Чипс – 80 минути футбол или волейбол
Чаша вино – 20 минути аеробика
Бира – 30 минути вдигане на тежести

Ето видяхте ли – глезотиите, които хапвате си имат своята цена. Но помислете и за останалата храна, която поемете през деня. Успешното отслабване ще се случи само с много упражнения и здравословна диета.

Интензитет на тренировките и отслабване

Продължителността на тренировките са от съществено значение. Според специалистите, ако вече сте достигнали желаното тегло, е достатъчно да тренирате всеки ден по 20 минути, за да поддържате форма.

Преди това обаче трябва да отделяте време за тренировката средно по 35-40 минути на ден, като задължително давате на организма си необходимата почивка. Коментари