11 съвета за перфектен маникюр

Маникюрът е модерното изкуство на съвременната жена и неин истински моден аксесоар. За да сте в крак с тенденциите на лятото, ви представяме цветовете на сезона заедно с 11 съвета за перфектен маникюр.

1. Режете кожичките на ноктите си само в краен случай. По-добре е върху тях да нанесете олио за кожички, което ще ги размекне и след това внимателно да ги избутате навътре. Ако го правите веднъж седмично, те просто ще престанат да растат.

2. Когато избирате цвят за лак за нокти, запомнете, че ярките нюанси отнемат вниманието от несъвършенствата на формата на нокътя, докато пастелните зрително удължават пръстите.

3. Всички знаем, че лакът се нанася на два слоя, но имайте предвид, че те трябва са тънки и да са изсъхнали добре преди следващия пласт. През няколко дни освежавайте маникюра с топ лак.

4. За да може лакът ви да издържа максимално дълго, трябва добре да почистите нокътната плочка преди да го нанесете. Имайте предвид, че някои лакочистители съдържат масла, затова ви препоръчваме преди да се лакирате, да почистите нокътя с памуче напоено в спирт.

5. Вече няколко сезона на мода са ноктите с естествена форма. Затова без квадрати, правоъгълници и други геометрични фигури. Краят на ноктите трябва да е заоблен, а дължината от къса до средна.

6.Запомнете златното правило на маникюра – пилата трябва да се движи само в една посока. Хаотичното движение напред-назад води до разслояване и неравности на нокътя.

7. 50% от впечатлението за хубав маникюр се дължи на кожата на ръцете. Не забравяйте да сменяте крема според сезона, а от време навреме правете и маски. Най-лесният вариант е да нанесете голямо количество подхранващ крем, след което да сложите памучни ръкавици. За още по-силен ефект, можете да оставите маската през нощта.

8. Ако харесвате декорации по ноктите, имайте предвид, че са модерни двуцветните рисунки. Забравете за всякакви цветя и слънца. Хит са графичните елементи-триъгълници или квадрати. Актуално е и да лакирате безименния пръст в различен цвят.

9. Една от причините за голямото внимание към ноктите напоследък са : мобилните телефони. Креативният маникюр е на мода, защото днес ръцете постоянно са на показ.

10. Гел – лакът е перфектно решение за заетите момичета. Той издържа поне две седмици. Няма нужда от поправки. Доверете се на професионалист и за поставянето му, и за свалянето. Иначе може сериозно да увредите ноктите.

11. Когато ходите на маникюр е особено важно да следите дали инструментите са стерилизирани или за еднократна употреба. Това може да ви спаси от сериозни здравословни проблеми.

Модерните цветове този сезон са ярките – зелено, оранжево, синьо и червено. Коментари