9 красиви съвета за горещите дни

Слънцето оставя бронзова следа върху лицата ни, но освен задължителната слънцезащита трябва да се съобразим и с грима, маникюра и прическата си според сезона. Ето и нашите красиви съвети за горещите дни

1. Блестящ тен

Препоръката ни е да се откажеш от тежкия грим в топлите дни. Вместо фон дьо тен избери СС крем, който ще комбинира грижа с грим и ще озари лицето с естествения блясък.

Ретуш през деня: нанеси малко от продукта с върха на пръстите си или с тапмонче за лека корекция.

2. Фокус върху очите

Ако искаш да подчертаеш погледа си, през лятото избягвай тъмните наситени цветове. те ще изглеждат като мрачни петна върху загорялата кожа. избери бежово, кафяво, розови сенки, с които ще създадеш естествен поглед с лекота.

Професионално нанасяне: Казвали сме го и преди, сенките за очи стоят най-добре, когато са нанесени с четка.

3. Прибрана коса

Вдигнатата коса е актуална за лятото. Но вместо да избереш обикновен кок или опашка, я оформи на плитка и я усучи на възли. Първо започни да сплиташ от нивото на ушите, след което премини на по-високо ниво. Краищата са прикрепени с фиби.

4. Купидонови устни

Ако кожата ти е с тен и блести, не е нужно червилото ти да е с блясък. За лятото заложи на матова текстура, която обикновено е с повече пигменти и по-дълготрайна. Съветът ни е преди да го нанесеш, да изтриеш със салфетка себума по кожата и устните.

Пудрен фиш: за още по-голяма дълготрайност нанеси малко пудра върху устните си, но не след като поставиш червилото си, а излишъка внимателон почисти с кърпичка.

5. Склуптиране

Силният контур остава в историята, но все пак може да си поиграеш с обема и формите на лицето. Нуждаеш се от поне три нюанса руж или пудра: светлите цветове нанеси върху скулите, центъра на брадичката и носа. По-тъмните остави за външния контур, а средните-за плавни преливки и омекотяване.

6. Омбре маникюр

Лакираните в много различни нюанси нокти са истински хит в салоните. Може да миксираш цели пет цвята, като постепенно наслагваш тоналностите. В началото лакирай ноктите със светъл лак, последван от по-тъмни тонове. желателно е да използваш тънка четчица, с която да направиш плавни преливките.

7. Шоколадов филм

Освен блясък върху лицето си, сега е моментът , в който можеш да си позволиш и повече бронзиращи продукти, които да прикрият несъвършенствата и да подчертаят красотата на кожата. Мечтаният тен се постига са матираща и бронзираща пудра.

8. Плажни къдрици

Ако искаш да постигнеш секси плажна прическа, без да си стъпвала на плажа, избери солен спрей. С него ще оформиш морски небрежно разрошени вълни и ще придадеш плътност и вятър в косите си.

Лесни вълни: Соленият спрей леко изсушава косъма. Затова на следващото измиване нанеси хубава овлажняваща маска.

9. Нека лицето да изпъкне

Дамите с бледа кожа на лицето могат да му придават нужната виталност с помощта на пудра в меки розово-прасковени нюанси. нанася се с голяма четка по цялото лице, като плавно преливаме към шията и деколтето за наистина естествен ефект.

С акцент на скулите: Сложи върху тях палко повече от продукта, след това прелей добре към останалата част от лицето. Коментари