Beauty Blender! Как да го използвате (като професионалист)

Научете малките тайни на този вълшебен инструмент за грим и ще имате перфектното излъчване.

Малката, сладка гъба, която се предлага в различни момичешки цветове и е нахлула в нашите чанти завинаги, си има име и се нарича beauty blender.

Как да го използвате (като професионалист)!

Най-вероятно вече е заменила четките (или ръцете ви) по отношение на нанасянето на фон дьо тена. Бюти блендера се е превърнал във вашия инструмент за безупречен тен. Но в случай, че не сте наясно с неговата полезност, нека ви кажем. Този вълшебен инструмент за грим разнася перфектно основата, коректора, грунда и дори хайлайтъра. И докато четките за фон дьо тен дават почти професионален резултат и с перфектно покритие, то блендерите за красота имат способността да придадат по-естествен завършек. Сякаш не носите никакъв коректор.

Това е така, защото порестият материал, от който са изработени, спомага както за по-доброто усвояване на продукта от нашата кожа, така и за равномерното му и фино нанасяне върху нея.

Ето и някои малки трикове за красота, които е добре да знаете:

1. За да се възползвате максимално от бюти блендера,

е добре да го намокрите преди употреба.

2. В зависимост от ефекта, който искате фон дьо тенът да има

върху кожата ви (т.е. напълно покриващ или по-лек и по-тънък) и в зависимост от текстурата на самия продукт, можете да го намокрите изцяло или съвсем леко.

3. Ако искате напълно естествен вид,

добре е да намокрите бюти блендера, да го изстискате, за да премахнете излишната вода и след това да нанесете и фон дьо тен. Ако от друга страна искате пълно покритие, ви предлагаме да го намокрите съвсем малко или да го използвате почти сух.

4. Същото важи и за коректора, поставен с бюти блендер

като и тук трябва да имате напълно хидратирана кожа преди това, за да се нанася по-лесно, който и да е продукт.

5. Температурата на водата, с която миете лицето преди грим няма значение

Студената или горещата ще помогне на кожата ви по различни начини. Така например през лятото студената вода ще ви подмлади и ще стимулира кръвообращението. През зимата горещата ще помогне на продуктите да се „стопят“ и да се разпръснат по-красиво по кожата.

6. Опитайте се да смесите фон дьо тена с вашия грунд, за още по-естествен резултат

Ако желаете, можете да добавите и капка масло за лице, за да помогнете на коректора да се разнесе и да се абсорбира още по-добре от кожата ви, като в същото време ще постигнете супер хидратация и ще получите правилно смесване на продуктите.

7. Бюти блендерът е много приятен инструмент за нанасяне на течния хайлайтър

И дори и да можете да го правите с пръсти, гъбата ще помогне на хайлайтера да се смеси по-добре с другите продукти, които вече сте нанесли върху кожата си и ще остави по-естествен резултат.

8. Не забравяйте да ги почиствате редовно.

Трябва да ги миете поне веднъж седмично, като избягвате използването на обикновени сапуни, които могат да оставят остатъци по лицето ви и да доведат до пристъпи на акне или други раздразнения. Вземетете специален почистващ сапун или дори бебешки шампоани с хипоалергенни съставки, които са създадени за чувствителна кожа. Коментари