Кад да махнеш торбичките под очите завинаги

Очите ти изглеждат сякаш си обикаляла баровете цяла нощ, а всъщност си заспала в 10.30 като примерно дете? Налага се да прочетеш възможните причини и да вземеш мерки!

1. Причини за проблемите!

Кожата под очите е 10 пъти по-тънка, отколкото тази на лицето. Това води до отоци, причинени от задържане на вода и потъмняване на капилярите. Други фактори също играят роля – умора, стрес, наследственост. И остаряването. С годините подкожната мастна тъкан намалява /тази на лицето, не на дупето/. Но производството на колаген и еластин, придаващи обем, се забавя с годините. Или родителите ти са завещали „вдлъбнати очи“. Тогава дори и най-скъпият коректор няма да го промени.

2. Торбичките на чучулигата

Щом сънят е толкова важен за отпочиналия поглед, защо се събуждаш с торбички под очите сутрин?

Хубавият сън спира наплива на кръв към вените и така кожата под очите се избистря. Дотук добре. Но когато спиш, тялото ти е в хоризонтално положение, а очите не мигат, което позволява на течностите да се натрупат в зоната. Опитай да спиш с допълнителна възглавница, за да стимулираш дренажа на течностите. По същата причина, нанасяй околоочния си крем от вътрешния ъгъл на очите нагоре към веждите.

3. Митът за околоочния крем

Възможно ли е редовното нанасяне на подходящ продукт за околоочната зона да те спаси от появата на торбички? Не. Но кремовете включват съставки, който намаляват възглавничките, възпаленията и стягат деликатната структура. Текстурата им е по-лека, за да не позволява подпухване. Нека околоочният крем съдържа пептиди, тъй като те стимулират производството на колаген. Главният белтък в съединителната тъкан е своеобразна възглавница за кожата ти.

4. Докторът каза

Филърите с хиалуронова киселина под очите компенсират загубата на обем в зоната, но не всеки е подходящ кандидат за процедурата. Оказва се, че тя е противопоказна за хората с твърде много излишна кожа под очите и тези с генетична хиперпигментация. Какво да очакваш? Със сигурност ще усетиш пробожданията на тънката игла, но само за милисекунда. Няколко дни ще чувстваш лек дискомфорт, но резултатите ще спрат дъха ти. Да не говорим, че са сравнително дълготрайни. От девет месеца до няколко години. Коментари