Как да си направим маникюр – Да и Не (II част)

В първата част на статията Ви дадохме ценни съвети как да поддържате перфектен маникюр, съвременни тенденции в ноктопластиката, няколко малки хитрини, с които лесно ще постигнете маникюра, по който ще се заглеждат всички. Във втората част ще ви дадем полезни съвети в друга посока, а именно: Какво да не правим, за да не изглеждате смешни в очите на околните с безобразния си маникюр. Ето и съветите. Това не е ОК.

Удължаване на ноктите

Да, през 2013 може би беше модерно, но все още има дами, които си удължават ноктите. Това разбира се не означава, че и вие трябва да го правите. Не е естетично, нито модерно. Нека си го кажем: единственият човек, на когото те изглеждат, сякаш са си нейни биологични е Lana Del Rey.

Момичешки рисунки

Пеперуди, зайчета и лъкове- нокти, уж изкуство, но в най-лошия смисъл на думата. Ако не сте сигурни какъв модел искате да изберете, е по-добре да бъдат премерено минималистични (или не го правете изобщо).

Седефени лакове

Седефените лакове са една много хлъзгава категория. Първо, върху всички ивици на перлените лакове задължително се нанася втора ивица. Ако пък поставите и перла и по-точно розова перла, несъмнено ще ви погледнат като за полезно изкопаемо, което следва тенденции от преди 20-ет години.Е, ако попаднете на добър маникюрист, то ръцете ви могат да изглеждат изключително красиви и със седеф. Не рискувайте сами, определено.

Да избера произволен лак от фризьорския салон

Ако маникюристката ми няма точно този лак, който аз харесвам или търся, в същото време, зная че ми стои перфектно? По-добре е, ако го имате вкъщи да го вземете със себе си в салона. Така или иначе с един и същи лак се ходи не повече от три дни, но все пак и тези три дни вие трябва да се харесвате, а и околните вас.

Не използвате база

Ако се погрижите добре за себе си и външния вид ще имате и по-добър тонус. Оплаквате се, че нямате много време, но да пестите процедурите, за да поддържате маникюра си перфектен, е лошо. За вас със сигурност ще е по-лесно да поставите един допълнителен слой база, за да не ходите на работа с пожълтели нокти, но това е толкова отблъскващо и грозно, че ..Моля Ви, не го правете, никога. Освен това всички лакове много по-добре държат с родната база, а не да трупате слоеве отгоре

Да се разхождате с нокти различна дължина.

В никакъв случай не ходете с нокти различна дължина. Да, със сигурност няма да Ви е приятно, че хубавите ви нокти няма да са с дължината, която искате, защото един от тях вече се е счупил, но ако са различни по големина и форма, гледката е доста отблъскваща и само от възпитание околните няма да ви кажат, че изглеждате зле. Много по-лесно да поддържате ноктите в добра форма къси.

Как да си направя маникюр като Риана

Остри нокти

Това е може би единственият ултиматум срещу нокти точно в тази форма. Все пак не сте Rihanna, така че носенето на обувки на висок ток и други остри форми, не е необходимо.

Капризни лакове

Ако лака не съхне бързо, той се събира в кутикулата или се трупа като трети слой. Появяват се петна, мехурчета, което разбира се не ви устройва. Текстури с лошо покритие, се срещат при различни марки, дори и при най-скъпите. Така че колко ще ви струва лака, не е чак толкоз важно, важно е да е добре подбран.

Неравномерно покритие

Бъдете търпеливи, все пак, за да имате кадифен лак и перфектен маникюр, трябва постоянство. Не бива да се лакирате и след това да се хвърляте в леглото. Лакът все пак съхне напълно за няколко часа, така че не искате ноктите ви да изглеждат като гофрети и цял ден да си криете ръцете, изчакайте добре за изсъхне.

Част I Коментари