Лъжите, които козметичната индустрия ни поднася всеки ден

Каква е голямата тайна, която козметичната индустрия крие от нас и в никакъв случай не иска да я научим. Определено ще ви бъде интересно да се запознаете с някои факти, които могат да ви шокират, а истината никак да не ви хареса. Но фактите са си факти и по долу ще бъдем любезни да ви открехнем вратата. Вижте!

Има ли разлика между дизайнерска и обикновена козметика?

Първото разочарование е налице. За съжаление разликата в повечето случаи е само в скъпата и красива опаковка. Огромна част от производителите на скъпа козметика създават продукти, които по нищо не се различават като формула от тези, които са значително по-евтини. Не се подлъгвайте винаги по цената.

Искате да поддържате младостта?

Всичко, което трябва да направите, за да съхраните младостта възможно по-дълго, е да си купувате хидратиращи кремове и серум с витамин А. Нищо повече. Няма панацея за вечна младост затова не се подлъгвайте по рекламите. В никакъв случай не пренебрегвайте силата на естествените съставки, особено пък за вашата кожа. Маски от естествени продукти действат и освежаващо, и подмладяващо

Изобщо не са безвредни

Всеки пети козметичен продукт съдържа веществото формалдехид, който е отровен за хората. Даваме ви обикновен пример с три популярни процедури- бразилски сешоар, процедури с кератин и изправяне. И трите и съдържат формалдехид, а това, ако не ви е ясно, е силно токсично вещество, което една от причините за развитие на рак.

Фон дьо тен със SPF

Дори Фон дьо тен да съдържа някаква защита от слънчевите лъчи, това не означава, че е достатъчно. Използвайте специализиран продукт за слънцезащита, който нанасяъте всеки ден, дори и зимата върху лицето, шията и ръцете си.

Измиване на лице

Не правете никога грешката да миете лицето си само със сапун. Сапуните най-често изработени от животински мазнини и съединения, които изсушават кожата кожата и премахват нейната естествена защита. По-добре си купете продукти, които не съдържат сапун и не вредят на вашето Рh.

Без аромат

Започнете да правите разлика между термините „без аромати“ и „без ароматизатори“. Именно продуктите, които са уж неароматизирани са с „маскирани аромати“, като така се опитват да скрият миризмата на различни вредни химикали.

Петна

За проблемните участъци от вашата кожа използвайте коректор, вместо с фон дьо тен. Така ще си спестите ефекта „маска“ и няма да подчертавате бръчките.

Златно

Златото е цветът, която дава най-силно усещане за младост и свежест. Металният нюанс пък неутрализира зачервяванията и е подходящ за всяка възраст.

Дъх

Сигурно ви се е случвало да усетите някаква странна миризма, която се носи вашите козметични продукти. И по никакъв начин не можем да я идентифицираме с нищо познато. Е, няма никога да разберете истината. Ароматите са търговска тайна на почти всички козметични брандове. И честата практика е, когато не искат да ви кажат каква неясна химична съставка се съдържа в определен козметичен продукт, да я нарекат с думата „аромат“.

Миниатюрен околоочен крем

Още една неприятна истина е. Кремовете за очи, продавани в много малки опаковки, но за сметка на това на двойна цена, по нищо не се различават от всички останали, освен по цената. Не ви трябват.

Инфекции

Дерматолозите отчитат тревожна статистика-увеличават се бактериалните инфекции които са причинени от нехигиеничен грим.
За да избегнете проблемите, мийте ръцете преди всяко поставяне на грим. Ползвайте чисти апликатори и не ползвайте продуктите повече от указаното : спиралата се сменя на всеки три месеца, крем, червило, фон дьо тен се ползват от шест месеца до една година. Сенките на прах, ружа, моливите за очи не повече от две години. Коментари