Как да се справим със сухите и чупливи нокти?

В ерата на гел лаковете, здравите нокти никога не са били толкова желани. Дали при печене под UV лампа ноктите са станали сухи, чупливи и дехидратирани или искате да ги заздравите, трябва сериозно да им обърнете внимание. Правилната стратегия е в специалната грижа и поддръжка.

Ето и няколко основни правила, които ще ви бъдат от полза за да се избавите от проблема със сухите и чупливи нокти.

1.Не ги пускай дълги

Късите нокти са по-лесни за поддържане и е по-малко вероятно да се счупят. Освен това е доста модерно в момента.

2. Внимавай с пиленето

Вземи си пила с по-фина повърхност за заглаждане, защото тя ще ти премахне грубите участъци и подготви „платното“. Когато отидеш отново при маникюристката за гел лак, изчакай една седмица след свалянето на предишния. Така ще се нанесе много по-лесно и ноктите няма да се чупят.

3. Подхрани

Наблягай на храни, които се грижат за здравето на косата, кожата и ноктите. Подходящи са храните, богати на протеини:месо, риба, яйца, млечни продукти. Също така храните, богати на калий и желязо. Не забравяй да пиеш много вода. Тя е от ключово значение за здравия и хидратиран вид на кожата и ноктите.

4. Предпази

Пази ги от излагане на химикали и вода. Добре е, когато миеш чини или почистваш у дома да носиш гумени ръкавици. Предпазването е ключът към доброто състояние на ноктите.

5. Имитирай гел маникюр у дома

Причината този вид маникюр да е така пристрастяващ (освен, че изсъхва за нула време) е, че с него ноктите ти изглеждат супер лъскави, имат по-плътен финиш и траят цяла вечност. Проблемът е, че неправилното премахване, причинява щети. Пробвай с алтернативи, които не изискват изпичане, траят до две седмици и се отстраняват като нормален лак.

6.Използвай щит

Ако си падаш по изкуствените нокти и не искаш да се разделиш с тях,то ти трябва продукт за употреба след премахването им, с цел защита от по-нататъшни щети. Има лакове разделени на две фази. Първата образува равна защитна мрежа по повърхността на ноктите, която служи като здрава броня. Втората покрива грубите нишки и и изглажда повърхността на ноктите, които вече са готови да бъдат лакирани отново.

7. Звезден трик

Тайната на здравите като стомана нокти на Джей Ло: арганово масло. Нейната маникюристка, редовно нанася тънък пласт от него след лакочистител. Оставя да подхрани за няколко минути, измива го и лакира.

Чупливи нокти – обяснение

Зацапване от лака – остатъчният пигмент отнема от блясъка на ноктите. Обгрижвай ги с продукти, които ще подобрят блясъка.

Видимо набраздяване – не се притеснявай, браздите обикновено са резултат от удряне и са временни. За да не загрозяват маникюра ти, нанасяй два слоя топ лак пред и обикновения.

Черна вертикална черта – може да е просто пигмент, но в много редки случаи е сигнал за раково заболяване. Ранните меланоми са много трудни за определяне. Виж се с дерматолог.

Вдлъбнатини -ноктите ти започват да приличат по форма на лъжица? Възможно е да страдаш от дефицит на желязо. Почвай да си правиш салати от спанак.

Дупчици – редовната им поява по нокътната плочка може да е знак за псориазис или алопецея арета (автоимунно заболяване, предизвикано от косопад). Отиди на лекар.

  Коментари