Веждите, какво е важно да знаем за тях

Веждите са рамката на най-изразителната част от лицето – очите. И точно затова е важно да са вземе предвид формата, която им придаваме, съобразявайки се да е в синхрон както с чертите и тена на лицето, така и с цвета на косата.

За да имате красиви вежди си има и правила. Козметиците твърдят, че те се диктуват най-вече от това каква форма е вашето лице.

Тук сме подбрали основни съвети за оформяне на веждите, които подхождат на различните типове лица.

1. Лице с кръгла форма

Ако лицето ви е кръгло, веждите задължително трябва да са високи и с много изострени ъгли. Така те ще осигурят вертикален контрапункт на лицето, който козметиците смятат за много модерен. Огромният плюс на жените с такива лица е, че дори и леко разрошени вежди стоят изключително добре и секси.

2. Лице с овална форма

Според козметиците, това е възможно най-добрата форма, защото позволява и най-много възможности. Жените с овални лица могат да си позволяват тънки, плътни, тъмни или по- светли вежди. Имат възможност да оформят ъгловите арки по-високо или да си направят малък ъгъл, който ще изглежда изключително стилен. Единствена забележка, от която трябва да се водят хората с овални лица, е да не опитват изцяло да скъсяват веждите.

3. Лице със сърцевидна форма

Ако говорим за вежди на сърцевидно лице, то тук ще ни е доста по- трудно и коварно да ви дадем съвет точно в каква форма да ги направите. Получава се така, че фокусът на лицето е концентриран върху очите и всяка една малка грешка ще се забелязва. Максимално естествени форми, е нашето предложение. Не внасяйте тежест с допълнителен цвят. Златната среда е нито остри, нито овални вежди.

4. Лице с остра форма

Вижте само супермоделът Жизел Бюндхен.Тя е точно с остро лице. И май с това трябва да приключим, защото няма какво повече да кажем за красивите форми, които притежава. Внимавайте обаче с височините. Направете така, че оптически да „повдигнете“ веждите и да ги издължите към края. Не е необходимо да постигате ефекта плътност, защото на този тип лице няма да ви стои добре.

5. Лице с квадратна форма

Изключително рядко се среща квадратната форма на лицето. При този тип лице спокойно може да направите веждите по-тъмни, тъй като те ще играят перфектната роля на отвличащ погледа елемент, който да не акцентира върху челюстта.

И накрая още няколко малко съвети за перфектния вид на вашите вежди

Форма

Не променяйте драстично дъгата на веждите, естествената им форма много повече ще подхожда на лицето Ви. Бухнали вежди могат да се изтънят, но винаги само от долната страна.

Изскубване

Боли много по-малко, ако издърпате кожата нагоре и ги премахвате по посока растежа на косъма. Сменяйте пинцетата на всеки 6 месеца, ако не ползвате услугите на козметик.

Подсилване

Светлите и тънки вежди се подсилват или удебелят с молив за вежди. Внимавайте как поставяте молива, за да не изглежда прекалено изкуствено подчертаването им.

Фиксиране

Лакът за коса ще ви свърши чудесна работа. Сложете малко лак върху четката на спиралата и срешете веждите, за да добият желаната форма.

Цвят

Изберете моливи, пудра и т.н., близки до естествения тон на косата ви или тон по-тъмно. Боядисването се извършва обезателно от козметик, а боята държи около шест седмици. Коментари