Задължителните неща, които трябва да присъстват във всяка баня

Банята е едно от най-интимните места в дома ни. Всъщност банята и тоалетката доказано са двете най-важни места за женските разкрасителни ритуали

И въпреки, че няма ден, в който да не застанем пред тоалетката и да не се наклепаме с всевъзможни продукти на козметичната индустрия изобщо не употребяваме цялата женска козметика, която сме купили и се намира на шкафчето ни. Със сигурност не. Има неща, които сме закупували, подведени то рекламата, женската интуиция, че ни трябва или сме се изкушили от поредната промоция. Но и винаги нещо ни липсва, а уж имаме всичко необходимо.

Тук ще се спрем на най-необходимите неща, които задължително трябва да присъстват в банята ви. Не е нужно да изкупувате всичко, което ви хване окото. Бъдете практични и разумни. Купете няколко, но наистина важни продукта, които ще влязат в употреба всеки път, когато ви потрябват или пък ще заместят друг продукт. Не забравяйте да си ги купите следващия път, когато тръгнете на шопинг.

1. Талк на прах

Талкът е много удобно козметично средство. Той играе ролята на секунден хидратиращ крем. Прави кожата ви по-мека и нежна. В същото време талкът е и алтернатива на сухия шампоан. Нанесете малко талк върху косата, срешете и ще имате лека и чиста коса през целя ден.

2. Душ гел

Нека уточним, че тук не говорим за избор на какъвто и да е душ гел. Изберете такъв, който е многофункционален, отколкото да купувате душ гел, само защото има приятен мирис и аромат. Универсалните душ гелове са еднакво добри в моментите, в които се окаже, че сапунът ви за ръце е свършил или пък пяната за вана. В наистина екстремните случаи, когато трябва спешно да отстраните петно от любимата дреха, а нямате с какво душ гелът може да ви спаси.

3. Зехтин и масло от кокос

Е, ако ги нямате като наличност в банята, е хубаво поне да ги подсигурите в кухнята. Само няколко капки зехтин или масло от кокос ще направят кожата ви мека като коприна за нула време. Нанасяйте ги веднага след къпане по цялото тяло. Ако пък затоплите зехтин и кокос в малки количества, можете да ги използвате и като една много полезна маска и терапия за суха и изтощена коса.

4. Масло от ший

Няма по-универсален продукт от маслото от ший. Той може да измести голяма част от козметиката ви. Като започнем от крема за лице, гланца за устни, лосион за тяло и дори като спешен илач против изгаряне.

5. Нокторезачка

Често се случва да бързате и да нямате време за маникюр, но ако изникне непредвиден случай и счупите нокът, естествено че ноктороезачката е на-бързото решение на проблема.Освен това, нокторезачката е идеална и много практична за отстраняване на стърчащи конци от дрехите ви.

6. Вода за уста

Ако нямате време и вече тичате към работа, то водата за уста за нула време ще премахне всякакви остатъци от храна, лош дъх и плака.

7. Хубаво вино, списание, приятна музика

Тук говорим за онези моменти, в които бързият душ може плавно да премине в една бавна и релаксираща вана. Едни ароматните свещи, любима книга и релаксираща музика могат да сътворят чудеса в края на един тежък и изморителен ден Коментари