5 лесни плажни прически

Когато сме на плажа, искаме косата ни да изглежда обемна и ефектна, но без да губим много време. Тези 6 визии са бързи и идеални за целта.

1. Нова вълна

Леко вълниста дълга коса е страшно женствен избор. Небрежните плажни къдрици са естествената прическа, с която можеш да се появиш през лятото. Можеш да ги сътвориш само за няколко минути в тяхната олекотена версия. Първата стъпка е да напръскаш със солен спрей и да ги оформиш с пръсти. След това с широка маша оформи отделните къдрици. Важно: оформяй само в долната част на косата. Изчакай малко да изсъхне и разреши небрежно с пръсти.

2. Морска плитка

Плитката е идеалната прическа за деня, прекаран на плажа. Така ще държиш косата далеч от лицето и ще защитиш дължините от слънцето и морската вода. Желателно е, преди да сплетеш косата, да я подхраниш с възстановяващ шампоан, последван от защитен спрей по дължините. След това я прехвърли странично и я сплети на рибена кост. За да придобиеш по-небрежен вид, внимателно разхлаби плетката като извадиш няколко кичура.

3. Слънчева мрежа

За небрежен шик сплети кок на една страна. Този невероятно сполучлив микс от плитка и небрежен кок ще е акцент при всяка вечерна парти визия. Важно е да запазиш цвета на косата, като използваш шампоан или спрей. Започни да сплиташ косата от дясната страна и продължи до лявата. Края на плитката закрепи зад ухото с фиби. В дясната част свободно падащата косат оформи на хлабав кок, който отново фиксирай с фуркети или шноли. На финала постави тясна лента или красива диадема в горната част на главата.

4. Хипи стил

Този лесен стайлинг спестява време преди всяко парти. Можеш да създадеш тази плажна прическа без никакво усилие. Просто сплети леко влажната коса и след няколко часа разпусни кичурите свободно. Желателно е да подготвиш текстурата като хидратиращ с подходящ шампоан, след което подхрани със спрей за обем. В зависимост от гъстотата на косата я раздели на няколко кичура. От двете страни оформи две усукани плитки, които закрепи отзад на тила с фуркети. За по-добро задържане постави фибите или фуркетите на кръст.

5. Двойно сплитане

Плитката бавно прелива в много ефектна опашка. Класическата конска опашка е оформена в модерен вариант и изглежда изключително елегантна и стилна заради разделението в двете страни. Първата важна задача е да си осигуриш мекота и блясъка на косата с подходящ шампоан. раздели косата на две части и ги усучи в два отделни сегмента. Постепенно прибавяй допълнителни кичури. Отзад на главата прикрепи кичурите, след което вържи на опашка. Част от косата навий около ластичето и след това отново захвани с фиба. Коментари