Как да изберем преса за коса

„Красивата и здрава коса е украшение на всяка жена!” – всички сте чували това, нали?! Качествените и правилно подбраните преси за коси ще помогнат на всяка дама, без излишни усилия, да оформи прическата си. Но кой е правилният избор?!

Тайната на идеално правата коса се състои в липсата на влага. При съприкосновение на косата с нагретите пластини, пресата освобождава излишната влага, в резултат на което косата става гладка, равна и… дехидратирана.

Тайната на идеалната прическа е в разумния избор. От една страна, пресата трябва да дехидратира косата, от друга – добре да я изравни.

Днес пазарът предлага модели преси с метални, керамични, йонно-керамични, турмалинови, тефлонови и мраморно—керамични пластини. В какво се изразява тяхната разлика? Разликата е в топлопроводимостта и равномерността на нагряване на пластините.

Избор на песа за коса

С метални пластини

Като цяло, металните пластини се нагряват неравномерно и се плъзгат, а от това се травмира и изсушава косата. Разбира се, такива преси са най-евтини, но не са особено рентабилни.

С керамично покритие

Керамичното покритие се нагрява малко по-дълго, но е полезно за косата. Пресите с керамично покритие са гладки и се плъзгат по косата равномерно, нагряват се добре и поддържат зададената температура.

С турмалиново покритие

Турмалиновото покритие, за щастие, се нанася върху повърхността на керамичните пластини. Ако на модела преса е обозначена керамична пластина с турмалинови покритие, това е един от най-добрите варианти за косата. Такива пластини бързо се нагряват и при работа «затварят» краищата на косъма, предупреждавайки за загубата на влага.

С тефлон

Тефлонът, също, като турмалина, се нанася по повърхността на керамичните пластини. Пресите с тефлоново покритие предотвратяват залепването на косата по пластината. По този начин косата гладко се плъзга по пластините, а процесът за оформяне на прическа е лесен, бърз и приятен.

С йонно-керамично покритие

Йонно-керамичното покритие осигурява не само изравняване на косата, но и предотвратяване на отрицателно заредените частици, които неблагоприятно влияят на структурата на косата в процеса на оформяне на прическата. В резултат на това се получава прическа, която не се наелектризира.

С мраморно—керамично покритие

При тези модели керамиката се нагрява и изравнява косата, а мраморът я охлажда и поглъща остатъчната топлина от повърхността. Благодарение на необичайното съчетание на свойствата, косата губи малко влага и придобива по-здрав вид. Коментари