6 непростими гряха, с които погубвате косата си

Косата ви цъфти, краищата са сухи и изтощени, не се поддава на стилизиране. Много често причината за това се крие в грешките, които допускате всеки ден. Грижите, които мислите, че полагате за косата си доста често са не само неправилни, но дори вредни.

Няма абсолютно никакво значение дали имате гъста коса или косъмът ви е слаб и тънък. Има много грехове, които може да си спестите , за да нямат главоболия с косата си по-късно и да направите така, че косъмът Ви да бъде здрав и красив.

Ето и 6-те непростими гряха, с които погубвате косата си

Шампоан за левче

Вярно е, че голямото разнообразие от шампоани понякога ни действа доста объркващо, вместо да улесни нашия избор. Но въпреки всичко трябва да се спазва златното правило. Не е задължително всички скъпи шампоани да са полезни за косата ви, но не купувайте и първия шампоан от рафта с козметика, само защото е евтин. Дори и да има някакъв приличен ефект в началото той доста често е плод на съставки като силикон, който се натрупва и причинява запушване на кутикулата и порите. Ако трябва да ви посъветваме то ще е по-скоро да изберете професионалната козметика, която се предлага във фризьорските салони. Няма спор, по-скъпа е от тази в магазините, но пък е специализирана за професионална грижа на косъма ви и е направена от хората, които добре знаят от какво има нужда косата ви и как най-ефективно ще ви помогне.

Връзвате влажна коса

Косата ви е най-слаба, когато е мокра и това е факт, който всички фризьори знаят и задължително трябва да ви казват, когато ги посещавате.. За да се погрижите за вашата коса и да не увреждате допълнително косъма, когато е мокра е хубаво да я увиете в мека хавлиена кърпа и да я оставите да изсъхне, без да я ушите със сешоар. Косата трябва да се третира много внимателно, за да не предизвика накъсване. Не слагайте никакви ластици, докато не се подсушите добре..

Прекалявате с изправянето

Една от най- сериозните причини за цъфтеж на косата е точно прекаляването с пресата. Топлината гори косъма и това може да нанесе щети, които дълго време ще трябва да възстановяване. Ползвайте защитни продукти и избирайте преса с керамични плочи. Ако косъмът ви е много тънък пробвайте да изправяте косата си на най-ниската температура

Нередовно подстригване

Не веднъж сме писали, че растежът на косата по никакъв начин не не зависи от редовното посещаване на фризьорския салон, въпреки тиражираните митове относно този факт. Но пък за сметка на това здравият вид, лъскавината и блясъка зависят точно от редовното подстригване. Ако редовно подкъсявате косата ще премахнете всички нацъфтели краища, а прическата ви ще добие друг вид, който определено ще впечатли вашите близки.

Забравяте за слънцето

Не пренебрегвайте слънчевите лъчи, това е огромна грешка, особено ако става въпрос за боядисана коса. Слънцето си остава враг номер едно на третираната коса и не само. Ако все пак сте почитател на дългите слънчеви бани, задължително си купете шапка и поставете върху косата си продукт, който има висок слънценцезащитен фактор.

Вманиачавате се по русото

Няма спор, русият цвят винаги си остава модерен, търсен и разбира се стилен. Блондинките никога не излизат от мода. Но ако непрекъснато се изсветлявате може да се окаже, че в един момент сте се пристрастили и искате косата ви да става все по-светла и по-светла, а това води до все по-увредена и по-увредена такава. Коментари