Седем „гряха“, които погубват връзката

Мечтаем за перфектната връзка, но доста често проваляме мечтите си, благодарение на самите нас. И то най-вече, защото не успяваме да се преборим с мисълта, че не трябва да променяме несъвършенствата в другия. Няма нужда да споменаваме, че идеални хора няма на този свят и че идеалната връзка е мит, който понякога преследваме като луди.

Няма много изисквания, ако искаме да се получат един нормални и истински взаимоотношения в една връзка. Прекарвайте повече време заедно, оценявайте това, което прави другия за вас, бъдете интимни, прекарвайте свободното си време заедно, говорете за проблемите. Не е трудно, нали? И въпреки, че не е идеално ни харесва.

Кои са най-големите грехове, които съсипват връзката?

1.Вечното негодувание.

Как да ви кажем, доста силна отрова, въпреки че не убива веднага, но бавно и постепенно се трупа докато не превземе тялото и душата. А уж всичко започва на шега. Негодувате за незначителните неща, дребните, но изведнъж негодуването се проявява все по-често, натрупа се, превръща се в една огромна купчина от неизмити съдове-/ а може би за тях негодувате/ или като кула от купища дрехи, разхвърляни навсякъде. И в един момент всичко избухва със страшна сила. Този проблем е преодолим, само ако започнете да говорите за нещата, които ви карата да негодувате. Не ги стъпквайте в себе си, все някога ще излязат наяве и ще стаен по-страшно.

2.Лудата ревност.

Тази тема е доста обширна. Ревността, общо взето не се контролира лесно. Тя обсебва и измъчва. Непрекъснато се чувствате самотни, неоценени, нежелани. Ревността е чувството, което най-често съсипва вашите отношения, особено ако започне да контролира душевното ви състояние, ако се превърне във фикс идея и не може да се овладее навреме. Лудата ревност, тази която на моменти е болезнена се превръща във ваш партньор, а човекът до вас се загубва. Тя се промъква между вас двамата и разривът е въпрос на време. Спрете се. Помислете, разберете защо се чувствате несигурни и необичани. Говорете, отново един честен разговор би бил разковничето към оправяне на взаимоотношенията.

3.Хипер очаквания.

Започваме нова връзка и сме се натоварили с някакви супер очаквания. Често си представяме какъв би трябвало да е нашият партньор. Но това са само мечти, нали. И се сме на ръба на разочарованието, когато това, което искаме всъщност не се случва. Забравяме, че никой не е идеален, че всички си имаме трески за дялане и е редно да си го признаем Няма идеални хора, няма несвършени. Казвайте си го всеки ден! И от нас са очаквали повече, но не ни се сърдят, че не сме принцесата от приказката.

4.Рядко сте заедно.

„Колкото по-далече от очите, толкова по-далече и от сърцето“. Чували сте тази сентенция и колкото и да не ни се иска да повярваме, е така. Когато пътищата ни непрекъснато се разделят, дори и в самата стая, в която живеем, любовта утихва, искрата изчезва. Уж сме заедно, а не сме. Именно липсата на внимание от страна на единия от партньорите избутва връзката в края на списъка от приоритети и тя постепенно губи значението си, разпилява се, става излишна. Не загърбвайте половинката, ако искате да продължите напред. Бъдете креативни, измислете си нещо, което заедно ще ви забавлява. Говорете с половинката си, искайте неговата помощ, доверете му се. Излезте, идете на кино, съберете се с децата на вечеря. Важно е да сте си близки, да сте един до друг, защото това скрепява връзката.

ПродължениеКоментари

добра статия

много добра сатия.