Дизайнерски поглед от 1939 върху модата през 21 век!

Eдин прекрасен и позитивен филм с леко чувство за хумор, показващ какво мислят модните дизайнери на Америка през далечната 1939 година. Те всъщност прогнозират, че жените ще бъдат облечени по един твърде нелеп начин в 21 век Няма поли. Представяте ли си, днес жена без пола…. Е, не изчезват, според прогнозите, защото твърде много мъже щяха да тъгуват по минижупа. Не се появяват жени и с лампички в косите, с които да намирят истинския мъж , а не ментето. Няма бонбони и ключове за красавци. Но знае ли човек, бъдещето е пред нас.

Но пък някои от предсказанията, колкото и нелепо да са звучали, хич не са били далеч от истината.

Дизайнерите показват мъже, които в 21 век ще бъдат оборудвани с телефон и радиостанция . Много хора днес носят смартфони, телефони и всякакви изгъзици на модерната технология.

Да, всичко се променя и тенденциите в модата също.

Как биха изглеждали дрехите ни след 50-60, а може би сто години, се опитват да ни покажат известни американски дизайнери. Доста екстравагантно, смешно и уж практично. Виж ти! Какво ли ще бъде вградено в бъдещите ни дрехи? Ще съдържат микро чипове, които комуникират с заобикалящата ни среда? Зелен екран дрехи, който ни позволява да се проектират цели филми или природни сцени върху тях.

Очила, с които ще комуникираме, снимаме и общувате с всичките си приятели на живо където и да сме.

Специални закачалки в магазините ще ни помагат да пазаруваме онлайн и да споделяме с приятели закупеното.

Искаме да уголемите сутиена си онлайн.

Никакъв проблем с новите технологии. Да си кажем, благодаря ти интернет, защото модата на бъдещето ще диктуват не дизайнерите, а купувачите и то през мрежата. Много просто- дефилето се показва в мрежата и всички желаещи от цял свят оставят заявки за модела, който харесат. В бъдеще, дрехите ще пречистват въздуха, е не и ума. И още , и още…. Дали “дизайна на утрешния ден” е просто експеримент или ще навлезе с пълна сила, ще разберем, но не днес Коментари