Японско чудо – чаша топла вода лекува редица заболявания

Знаете ли, че в Япония всички пият вода веднага щом отворят очи. И до днес в страната на Изгряващото слънце продължават да се лекуват с този изключително прост метод.

Приемът на топла вода се препоръчва при редица заболявания. Водата влияе благотворно на тялото и му помага само да се справи с проблемите.

Научни изследвания, направени по темата, потвърждават категорично ползите от пиенето на топла вода.

Приема се рано сутрин, задължително на гладен стомах.

Според японското медицинско общество този метод лекува успешно заболявания като: мигрена, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхиална астма, менингит, заболявания на бъбреците, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни заболявания, менструални болки, заболявания свързани с уши, нос и гърло. Японците твърдят, че топлата вода дори лекува начални състояния на рак.

Ако искате да сте в добра форма Ви съветваме да приложите следния метод!

Веднага след ставане от сън, дори не трябва да си миете зъбите, изпивате на малки глътки четири чаши по 150 мл гореща вода. След това миете зъбите и не приемате никаква храна и течности в продължение най-малко на 45 минути. След като закусите също не пиете никакви течности, най-малко 2 часа.

Всъщност това в пълна сила важи за всички хранения,

тъй като ако се пие вода след ядене, тя разрежда соковете в храносмилателната система и нарушава работния процес на стомаха, от там и невъзможността той да смели поетата храна. Първоначално може да започнете да пиете по една чаша гореща вода на ден и и постепенно да увеличавате приема.

Чудесни резултати се постигат в борбата с високо кръвно налягане. Само след 30 дни пиене на гореща вода по схема, кръвното се нормализира. При гастрит и коремни болки от различен произход резултатите са налице само след 10 дни, а при диабет за около месец.

Това японско чудо няма никакви странични ефекти,

освен че ще ви се наложи често да посещавате тоалетната. Ако все пак се страхувате от нещо, преди да започнете лечението, направете консултация с лекар.

В този план на мисли учените се натъкват на още едно много интересно проучване за топлата вода и то е, че изгарянията трябва да се лекуват не със студена, а именно с топла вода.

Измиването със студена вода върху изгорени части

от кожата е много популярен метод за лечение на изгаряния. Швейцарските учени препоръчват точно обратното: изгорените участъци да се поливат с топла вода.

Проведеното изследване в университета в Базел, доказало същото. Третирането с топлата вода намалява в пъти увреждането на тъканите и спомага за бързото възстановяване и нормализиране на циркулацията на кръвта в изгорените части.

Да, студената вода намалява болката,

тъй като охлажда кожата и нервните окончания се свиват. Само след 20 минути обаче болката се завръща дори по-силна отпреди заради твърде ниска температура, твърдят учените. Ако се изгорите на болното мястото може да се пусне студена вода, но само за около 1 минута. След това изгореният участък да се полива с топла вода, за да се насърчи кръвообращението. Внимание! Топлата вода не трябва да е много гореща. Препоръчва се около 20-30 градуса по Целзий.Коментари

БО/л/Гарии да бъде добро/само истина.

ВЕЛИКОЛЕПНО….

Горещата вода е вредна за вътрешните органи,но топла сигурно е полезна!