Диета за тяло тип „круша“

Формата на тялото при всяка жена е различна и тук ще се опитаме да ви дадем ценни съвети относно храненето, диетите, физическите натоварвания за най-срещаните тип тяло при дамите – круша.

Диета за жени с форма на тялото тип “круша”

Имате тяло с форма на круша. Колкото и да ви е чудно, но най-желани от мъжете са точно закръглените дами, притежаващи крушовидна форма на тялото. Какво означава това – с тънката си талия, оформено дупе и добре очертани бедра крушовидна форма е перфектно проектирана за раждане и майчинство.

Всъщност известната и винаги давана за пример форма на пясъчен часовник е разновидност на крушовидния тип. Характерните черти на формата “круша” са по-малка горна част на тялото и бюста и по-изразено натрупване на маса в долната част около ханша и бедрата.

Все още не може да определите какъв тип е вашето тяло? Ето една проста формула, как да разберете. Изчислете пропорционалното съотношения на ханша към гърдите. Застанете права без да гълтате корема:

  • Премерете талията пет сантиметра над пъпа
  • Премерете бедрата в най-широката им част.

След като сте направили това, то разделете мярката на талията на тази от бедрата и ако полученият резултат е 0.8 и надолу – тялото ви е с форма тип круша. Ако пък полученият резултат е по-високо число, то имате ябълковидна форма.

За крушовидното тяло са характерни по-високи нива на женския хормон естроген. Това води до по-нисък метаболизъм, а излишната мазнина директно се натрупва под кожата. Очевидна е най-вече около ханша, бедрата и краката. Не бързайте обаче да се втурвате веднага да да отслабвате, вижте следното:

Какви рискове за здравето крие крушовидната форма на тялото?

Със сигурност ще се изненадате, след като разберете, че въпреки предразположеността към напълняване при крушовидния тип, здравословните опасности са далеч по-малки отколкото при тяло тип „ябълка“. Здравословните проблеми, които се отнасят за крушовидния тип дами са:

  • остеопороза
  • целулит
  • разширени вени
  • ранна менопауза
  • предразположеност към хранителни разстройства и то най-вече заради наложения идеал кльощавото е красиво

Това което трябва да имате наум е, че след менопаузата поради намаляване нивото на естероген в организма наднорменото тегло има вероятност да развиете здравословни проблеми подобни на жените, чиято форма на тялото е ябълковиден тип.

Диета за отслабване при тяло тип круша

Диетата определено е по-лека от тази, на която трябва да се подлага ябълковидния тип. Тя е насочена към най-опасния здравен риск при този тип тяло – остеопорозата. Диетата ви помага да стопите мазнините от упоритите места където те са се натрупвали с години. Заедно с това диетата ви помага да се преборите с гадния целулит.

Главните насоки за режима на хранене при тип круша:

Яжте , за да си набавяте сложни въглехидрати – черен хляб, киноа, зеленчуци, бобови растения, плодове. От протеините наблегнете на соевите храни, рибата, киселото мляко, нискомасленото сирене и яйцата. От месата препоръчване пуешки гърди без кожа и постно телешко.

Приемайте само здравословни мазнини – ядки, но не повече от шепа на ден, сьомга, която да приготвите с кокосово масло, което от своя страна усилва обикновено ниския метаболизъм.
Не яжте: животински мазнини, тлъсти меса. Избягвайте маслото, сметаната, пълномасленото мляко и сиренето. Пропуснете също така майонезата и пърженото, солените храни и туршиите.

Перфектното съчетание от храни за дамите с крушовидна форма на тялото е следната – поравно сложни въглехидрати и постни протеини (по 45%) и допълнете останалите 10% с „добри мазнини“.

Дамите с крушовидна форма са с повишен риск да развият остеопороза, така че задължително трябва да добавите в хранителния си режим много калций за задравяване на костите. Важно е да имате предвид, че ако приемате калций, трябва да избегнете вклчването на фибри в диетата си. Те възпрепятстват на усвояването на калция в организма. .Сред плодовете най-добрите изтоници на калций са портокалите, ябълките и крушите.

Упражнения за дами с крушовидна форма на тялото.

Непременно трябва да включите освен силовите тренировки и кардио упражнения. Силовата тренировка трябва да е три пъти седмично, за да поддържате костите здрави и да засилите метаболизма. С нея ще оформите и мускулите на цялото тялото. Кардио упражненията също трябва да бъдат три пъти седмично, но с ниска интензивност и за предпочитане сутрин, за да се увеличи вашия по-нисък метаболизъм. След силовите тренировки, правете и аеробни тренировки. За борба с риска от остеопороза скачайте на въже и практикувайте танци, плуване, колоездене.

Вижте как типът фигура влияе на продължителността на живота Коментари