Храни, които е добре никога да не слагате на масата

Ако държите на здравето и искате да бъдете в добра форма, е важно и какво слагате на масата. Лекарите са категорични, че причината за редица заболявания е именно заради консумация на обработени, рафинирани и пълни с консерванти храни. Има един дълъг списък с продукти, които смятате за полезни, а те всъщност не са.

Оказва се, че много от храните, които консумирате нанасят непоправими щети на тялото и съответно на вашето здраве. Това са продукти, които са подложени на химична обработка, рафинират се, осоляват се, в тях има много подсладители и консерванти.

Химичните промени, на които са подложени доказват, че те не са истинска храна. А тази преработка се прави единствено, за да имат по-добър търговски вид и по-дълъг срок на годност.

За огромно съжаление така се унищожават голяма част от полезните съставки на хранителните продукти. Ако искате да се предпазите от някои неприятни възпаления прочетете по долу с кои продукти трябва да се действа изключително внимателно или изобщо да ги изключите от менюто си.

1. Мляко и млечни продукти

Ролята, която природата е отредила на млякото е бебетата да получават храна, от която бързо да наддават килограми. В такъв случай възрастните хора нямат нужда от непрекъснато консумиране на мляко и млечни продукти. Въпреки общоприетото схващане и хилядите подвеждащи реклами, които се въртят всеки ден, костите не се заздравяват от приема на мляко и прозиводни продукти.

Оказва се, че млечните продукти са силни алергени и водят до много възпалителни процеси при хората. Колкото повече са преработени, толкова са по-вредни за здравето. А днес на пазара трудно ще намерим мляко, което да не е пълно с консерванти.

2. Кафява захар

Гигантите в индустрията се опитват да ни убедят, че кафявата захар е нещо изключително полезно, тъй като идва от захарната тръстика. Това не отговаря на истината, тъй като почти всички клетки на захарната тръстика се премахват по време на процеса на рафиниране.

За жалост и изкуствените подсладители имат много недостатъци. Доказано е, че предизвикват редица заболявания, водят и до покачване на теглото. Ограничете захарта, ако искате да живеете по-дълго.

Кафявата захар всъщност не е полезна

3. Рафинирани зърнени храни

Определено трябва да ги избягвате, заедно с храните, които са пълни с подсладители. Най-добре намалете до минимум консумацията на тестени изделия. Избягвайте рафинираните зърнени култури в белия хляб и пицата, например.

4. Месо

Голяма част от месото се произвежда на места където животните се гледат при изключително лоши условия. Фермерите ги тъпчат с храни единствената цел, на които е да наддават по-бързо. Животните често живеят затворени в тесни пространства. Може би знаете, че им се дават антибиотици, хормони и други лекарства.

И когато ядете месо от животни, които са гледани по този начин, вие причинявате на тялото си огромни щети, а организма си предразполагате към разболяване. В месата, които се преработват се съдържат много консерванти, оцветители и изкуствени ароматизатори. Ако искате да се храните здравословно, купувайте си биомесо. По-скъпо е, но си си заслужава.

5. Тропически плодове

Хората, които страдат от диабет трябва да внимават с техния прием. Тропическите плодове имат по-високо съдържание на фруктоза. И ако имате диабет задължително трябва да се ограничи до минимум приема на банани, портокали, манго, папая и ананас. Да, тези плодове са богати на много полезни хранителни вещества, но нека не забравяме, че полезни вещества има и в много други плодове и зеленчуци, които се произвеждат тук.Коментари

Явно трябва да се научиме да не ядеме,че всичко е вредно!

Няма вече да ядем, ще започнем да пасем !!