Как лунните дни влияят на здравето

Експерти от центъра за влиянието на Луната в Хонконг напомнят древния китайски съвет : „Вникнете в лунните дни, за да помогнете на здравето си“, който е в сила и в наши дни.

Малцина са тези, които се удивляват на прогнозата, основана върху циклите на небесните тела. Но лунният календар, силно почитан в далечното минало в Китай и други източни страни, в наши дни вълнува все повече хора от останалата част на нашата планета и не престава да поднася изненади.

Вече все по-широко се знае например, че е в зависимост от това, кой лунен ден е настъпил, може не само да планирате времето за засаждане на растенията, но и да помогнете на здравето си, да укрепи психиката си. Както и да прозрете какво е подготвила съдбата на току що роденото дете. Ето и най-новия анализ на специалистите от центъра в Хонконг

Първи лунен ден

Резервите на здравето са ограничени. Опасни са преумората, лютата храна, пиенето на алкохол. най-уязви са лицето и главният мозък. Заболелият в този ден може да боледува дълго, но обезателно ще оздравее. От този ден започва новият лунен месец. Нощното светило не се вижда на Небето, но то вече не получава сила от Слънцето и в изменен вид я излива върху Земята. Така че например, ако правите водни процедури в този ден, вие ще заредите тялото си с обновена енергия.
Детето родено на първия ден на луната, обикновено доживява до дълбока старост.

Втори лунен ден

Резервите за здравето са снижени. Най-чувствителни и уязвими в този ден са зъбите и горната част на небцето. Ако в този ден се разболеете, не се безпокойте, болестта няма да е продължителна и ще мине без усложнения. Този ден е подходящ за пълноценен секс и за зачеване на деца или за обръщане с молба към съдбата. Детето, родено днес ще расте благополучно.

Трети лунен ден

Ресурсите за здравето са ограничени. Избягвайте шума и всякакви силни звуци. Най-уязвими са тилът и органите на слуха. Влошаването на здравето този ден ще изисква от вас значителни усилия за неговото възстановяване. Детето, родено на този ден поради липса на помощ от силните и щастливи планети /особено Юпитер и Венера/ няма да стане дълголетник.

Четвърти лунен ден

Не трябва да се претоварвате физически и психически, защото резервите за здравето са намалени. Болестите може да се окажат опасни, ако своевременно не им обърнете внимание. Детето, родено в този лунен ден, ще има чудесно здраве. Не е изключено то да стане егоист и дори правонарушител, за това родителите трябва да използват всичките си умения, за да го възпитават правилно.

Пети лунен ден

Ресурсите на здравето са ограничени. Противопоказни са гладуване и храна с животински произход. Най-уязвими са горните дихателни пътища и бронхите. Болестите, появили се в този ден, са сравнително безопасни. Роденото на този ден дете се характеризира с добро здраве и ще доживее до дълбока старост.

Шести лунен ден

Резервите за здравето са достатъчни. Най-уязвими са горните дихателни пътища и бронхите. Болестите, появили се в този ден, са сравнително безопасни. Роденото на този ден дете се характеризира с добро здраве и ще доживее до дълбока старост.

Седми лунен ден

Резервите за здравето са на предела. Внимавайте с преохлаждането. Най-чувствителни са белите дробове. Проявилите се днес заболявания се лекуват сравнително лесно. Денят е подходящ за всякакви хирургически интервенции и операции. Роденото на този ден дете ще има стабилно здраве.

Осми лунен ден

Ресурсите за здравето са много ограничени и е опасно да пренатоварвате органите на храносмилането. Най-уязвими са стомахът, червата, периферната нервна система. Възникналата днес болест може да се окаже със сериозни последици. Роденото на този ден дете ще преживее в детството сравнително много болести.

Девети лунен ден

Резервите за здравето са изчерпани. Не трябва да претоварвате сърдечносъдовата система. Най-чувствителни са органите на кръвообращението. Появилото се днес заболяване е опасно. Роденото през този ден дете рискува на възраст от три до шест години да прекара болест, която може да има най-сериозни последствия.

Десети лунен ден

Опасно е всяко пренатоварване, защото в този ден резервите за здравето са ограничени. Полезно е да си починете и да посетите по възможност сауна, без да прекалявате с парата. Ако се разболеете, не пренебрегвайте спешната помощ. Роденото на този ден дете ще живее дълъг и плодотворен живот. На възраст от пет до осем години може да се открие сериозно заболяване, което в бъдеще, ако не се лекува пълноценно може да повлияе на здравето му.

Част II Коментари