Какво причинява пъпките и как да ги лекуваме

Ако често ти се появяват пъпки на едно и също място, а не си променяла режима си за красота, погледни на лицето си, като на карта. То е като билборд, върху който с големи букви пише какво се случва с тялото ти. А наличието на несъвършенства изпраща ясно послание за здравословното състояние и хигиенните ти навици.

Пъпки по средата на веждите ти – алергии към храни, токсини в черния дроб

Обриви, причинени от алергии към определен тип храни, се появяват в тази зона, което вероятно означава, че черният ти дроб е пълен с токсини. Опитай се да ограничиш алкохола, мазнините и млечните продукти.

Освен това, стреми се да се наспиваш достатъчно и да избягваш среднощните закуски, за да дадеш възможност на черния ти дроб да почине.

Пъпки по бузите – проблеми с устната кухина и венците, замърсяване

Пъпките по бузите показват евентуални проблеми на дихателната система и може да се причинени от пушене или алергии. Избягвай да ядеш киселинни храни.

Ако обривът е в долната част на бузите, вероятно имаш проблем с устната кухина и е хубаво да посетиш зъболекар. Ако са в горната част, почиствай екрана на телефона си с антибактериални кърпички.

Също така дръж си ръцете далече от лицето. За да прикриеш пъпките бързо и лесно, използвай крем за акнеична кожа с оцветяващо действие, който моментално изравнява тена.

Пъпки по брадичката – стрес и хормонални проблеми

Нивата на хормони като тестостерон варират по време на менструация и карат мастните жлези да произвеждат повече себум. Това запушва порите и води до появата на пъпки по съответните места.

Други причини могат да бъдат стресът и хормоналните проблеми Старай се да поддържаш тази зона чиста / нея пипаш най-често с ръце/, като я миеш с подходящо средство поне два пъти на ден.

За сигурен резултат, почиствай мъртвите клетки от повърхността на кожата редовно. Ако смяташ, че причината за несъвършенствата е стресът, запиши се на уроци по салса и йога.

Пъпки по челото – токсини и дехидратация

Пъпките тук често са изражение на проблеми с храносмилателната система, свързани наличие на токсини и дехидратация. Ако напоследък тренираш повече от обикновено,обривите вероятно се появяват заради засъхналата върху кожата ти пот, която не почистваш навреме.

Измиваш внимателно ръцете си и преди и след тренировка и сложи в чантата си за фитнес пакет, почистващи кърпички, в случай че не можеш да си вземеш душ веднага.

Пъпки по носа – проблеми с храносмилане, подуване 

Лошо храносмилане, подуване и слабо кръвообращение – все причини за пъпките по носа. Намали приема на пикантни харни / като чесън, лук и люти сосове/ и ограничи месото.

Носът ти също така е свързан и със сърцето. Изследвай какви са нивата на В6 в организма ти, както и какво е кръвното ти налягане.

Може да се окаже, че трябва да направиш промени начина си на хранен и да се фокусираш върху здравето на сърцето. Направи си маска с бяла глина. Тя спомага за прочистването на порите и поддържа баланса на кожата.

Пъпки по ушите и зоната под очите – проблем с бъбреците

Лоша новина проблеми с бъбреците и дехидратация. Пий повече вода и избягвай твърде солените храни. Коментари