Най-опасните моменти за талията ви?

Непрекъснато се тревожим за талията си, следим килограмите, внимаваме каква храна приемаме, тренираме до отказ.

Но има и моменти, в които просто се предаваме. Преставаме да мислим за калориите, килограмите, диетите и отстъпваме на емоцията. Точно в такива моменти без много, много да се кахърим, излапваме възможно най-много храна, богата на калории и вредни вещества.Час по-късно вече горчиво съжаляваме за постъпка си, но стореното е факт.

Списание. „Апетит“ публикува едни от най-рисковите моменти за талията на жената. Вижте ги и ги запомнете, за да не се поддадете на изкушението, когато настъпят:

Специално събитие

Само изричането на думата „специално“ може да ви накара да загърбите режима, който до вчера сте спазвали и да нападнете сладкишите и другите забранени изкушения. Но „специалният повод“ не е ли само оправдание? Поводи може да се намират непрекъснато. Тогава за каква диета и здравословен режим става въпрос?

Ако колегата има юбилей и черпи подобаващо за рождения си ден, няма проблем да отпуснете малко каишката. Но пък вие непрекъснато общувате с различни хора и така като нищо може да се озовете в ситуация, в която през ден-два някой празнува и черпи за нещо. Всеки ден ли ще се оправдавате, че това специален повод?

Замислете се кое точно е „специално“ за вас, но ако се повтаря често, то със сигурност не е.

Емоционална нестабилност

В криза сте, чувствате се емоционално изцедени. Нервни сте, тъжни, нестабилни. Имате да решавате сложни задачи и всичко това ви подтиква да натрупаните негативни емоции с поглъщане на много храна. Не правете така, ако искате да разсеете неприятните мисли и емоции, по-добре излезте навън. Направете малко упражнения, дори и да е за пет минути. Ако не може да устоите на изкушението и се запътите към хладилника вземете нещо здравословно като плодова салата или плодово мляко.

Месечният цикъл е един от най-опасните моменти за талията - през него се трупат много килограми

ПМС/ Предменстурален синдром/

Често ли изпадате в криза преди цикъла? Този момент е особено опасен, защото тогава бушуват хормоналните промени в организма ви и трябва да положите сериозни усилия, за да им се противопоставите. Когато наближи денят, отървете се от всичко сладко и мазно у дома. Е, едно блокче шоколад, може, но не няколко парчета торта .

Поощрение

В живота винаги има трудности и когато успешно преодолеем някоя от тях ние съответно искаме да се наградим. Съвсем в реда на нещата е, заслужили сте го! Но вместо да се отдавате на пиршество и да се тъпчете с вредни продукти, по-добре изберете шопинг. Покупката ще ви носи удоволствие по-дълго и ще ви напомня за какво сте се борили толкова време, когато се погледнете в огледалото.

Късен следобед – 15 часа.

Похапнали сте добре само преди 2-3 часа. Работата в офиса върви едва, едва и вие буквално усещате, че ще заспите на пред компютъра. Тонусът ви е понижен и автоматично посягате към храната. По-добре излъжете глада с някаква течност. В три е моментът да изпиете едно кафе с мляко, а не да отваряте чипса и шоколада. Коментари