Содата за хляб – алтернатива на цялата ви аптечка и козметика

Уникалните свойства на содата са добре познати, но рядко се възползваме от тях. Содата е евтино и ефикасно средство, което може да ползвате за копринена кожа, бели зъби и здрава коса. Лечебните свойства на содата също не са за пренебрегване. Това могат да го потвърдят хората с язва и стомашни проблеми, които са се излекували благодарение на евтиното бяло вещество

Как да бъдем красиви с хлебна сода?

Кожата

Прибавете няколко лъжички сода във ваната. Определено ще се изненадате от резултата. Кожата ви ще стане по-гладка от коприна, само след няколко процедури. Какво е научното обяснение? Содата има способността да контролира pH на водата. Ако нямате алергии към содата то голяма част от лосионите и кремовете, ползвани до сега, ще бъдат излишни.

Косата

Миете косата с маркови шампоани. Купете си евтин и съвсем „обикновен” шампоан. Необходимо е само преди да го нанесете върху косата да добавите чаена лъжичка сода. Резултатът е потресаващ, при това приятно.

Зъбите

Содата отдавна се ползва като средство за избелване. Дори и в наши дни много производители на модерни пасти за зъби я прибавят като съставка към продуктите си. По-добър ефект ще има обаче, ако към пастата за зъби добавим сода непосредствено преди миенето.

Сода бикарбонат за избелване на зъбите

Содата, освен че намалява киселините помага и, когато ни се наложи да излъскаме до блясък сребърните прибори на баба. Този евтин и достъпен продукт е способен също така да замени изцяло голяма част от лекарствата в домашната ни аптечка.

За настинка

В чайник или дълбок съд добавете чаша вода и 1 ч.л. сода. Когато водата кипне на носа на чайника поставете фунийка от хартия и около 15 минути дишайте от парата. Ако нямате чайник наведете се над съда, поставете кърпа над главата си и повторете процедурата.

При кашлица

За по-лесно отделяне на жилавия секрет и за отхрачване е добре три пъти дневно, задължително преди хранене да пиете чаша топла вода, в която сте разтворили добре половин ч.л. сода заедно с щипка сол.

Дезинфекция

Ако често ви се повяват така неприятните и болезнени афти, е полезно след всеки прием на храна да изплаквате устната кухина със сода. Като разтвора трябва да е в съотношение – сода и сол по 100гр. и 3гр. карбамид.

Нарушени функции на стомаха

Дисфункцията често е свързана с нарушена киселинност. Вероятно не знаете, но това от своя страна води до често главоболие. При такива симптоми е необходимо да се изпие чаша прясно мляко с чаена лъжичка сода, разтворена в него. Така приготвената смес неутрализира стомашните киселини и намалява главоболието.

Мигрена

За да се избавите от силните болки в главата, всеки ден трябва да консумирате преварена вода със сода. Първият ден се изпива 1 чаша преварена вода, в която разтваряте половин чаена лъжичка сода. Продължавате така всеки ден, като всеки ден увеличавате броя на чашите. Втория ден – 2 чаши, третия 3 и така докато стигнете до 7 чаши, след което започвате да намалявате приема с по една чаша дневно.

Цистит

При неусложнен цистит, изпийте на гладно 500 мл вода, в която са разтворени три чаени лъжички сода. Ефектът е гарантиран до 30 минути. Облекчава болките и гони лошите бактерии с урината. Коментари