Уникален сироп за кашлица от лукчета и кока кола

Звучи невероятно, но съвсем правилно четете. Именно обявената за много вредна напитка кока-кола може да помогне при упорита кашлица и значително да облекчи симптомите й.

Рецептата е лесна – кока кола и пакет лукчета.

Това е уникалният сироп за кашлица от лукчета и кока- кола. След два-три дни прием от лечебната смес, няма да имате и спомен от неприятното дразнене в гърлото.

И децата и възрастните страдат от простудни заболявания, особено с наближаването на зимата. Сред най-често срещаните са – настинка, грип, бронхити, ангина. Заболяванията се характеризират с различни симптоми, но най-често се открояват с с мускулни болки, болки в гърлото, хрема, висока температура, болки в главата, отпадналост, умора.

Общият симптом на всички тези заболявания обаче е кашлицата. Тя може да е влажна и суха. Много често е изключително упорита и понякога дори не ни позволява да си вземем дъх.

В никакъв случай кашлицата не трябва да се подценява, а да се вземат незабавни мери, защото може заболяването да се окаже доста сериозно. Ако е мъчеща, суха и дразнеща, няма как да изхвърлим натрупаните секрети.

И тук на помощ идва кока-колата

Уникалната смес е от две прости съставки – лукчета и кола

Пробвали сте какво ли не срещу кашлица. Сиропи, хапчета, нагревки и нищо не помага. Искате да се преборите с упоритата кашлица, която не ви дава да заспите цяла нощ. Ето тук ви предлагаме една уникална и същевременно много ефективна рецепта, приготвена в домашни условия, която не изисква никакви усиля за приготвянето й. Купете от магазина кока кола и пакет билкови лукчета. Знаем, че продължава да ви звучи невероятно,но илача действа много добре на организма и облекчава бързо кашлицата, спира болката и помага за втечняване на секрета и отхрачването.

За колата има крайно негативни мнения, но ако се приема в допустими количества тя наистина ще ви стане ценен помощник в борбата срещу кашлицата. Има хора, които мислят, че колата е изключително вредна и има разяждащо действие. Донякъде са прави. Но благодарение на кофетина, който се съдържа в колата тя има уникален успокояващ ефект.

Как да лекуваме с домашен сироп кашлица от кока-кола и лукчета за бързо отхрачване

Рецептата на сироп за кашлица с лукчета и кола

1 кола 500 мл
1 пакет лукчета, за предпочитане билкови.

Лукчетата се белят от обвивката и се поставят в тенджерата. Към тях се прибавя е около 300-350 мл кола. Така приготвената смес се поставя на котлона и се изчаква да заври. Включете на ниска степен, за да не залепнат лукчетата за дъното на тенджерата. Бъркайте непрекъснатото с дървена лъжица докато не се получи хомогенна смес. Когато е готово лекарство против кашлица се оставя да изстине напълно на стайна температура.

Прием на сиропа за кашлица

От така получената смес се пие по 3 пъти на ден, задължително 20 минути преди хранене . За възрастни дозата е по 1 супена лъжица, а при децата по една чаена лъжичка. Само след два дни прием кашлицата ще остане само спомен. Пие се поне седмица, за да е пълен ефекта на лечение

Съхранение на сиропа за кашлица

Домашният лечебен сироп се поставя в стъклено шише и се прибира на хладно в хладилника. Може да се съхранява няколко месеца.Коментари

За кашлица

Искам да питам, може ли да се ползва диетична кола/без захар/?

Zlatina Rei

ефекта по-скоро се дължи, основно на фосфорнната киселина в колата

Ако човек има проблем с кръвната захар, може ли да ползва диетичната кола „Zero“? Няма ли подсладителят, който се използва, при високата температура, да се превърне във вредно съединение/не, че аспартамът е много полезен, но все пак!/

да