Осем съвета защо да пиете повече вода всеки ден

Пиенето на достатъчно вода е важно за ежедневното ни здраве. Но повечето от нас често са дехидратирани, което може да доведе до умора, главоболие, суха кожа, световъртеж и други симптоми.

Ако ви е трудно да пиете необходимото количество вода всеки ден, тези съвети ще ви помогнат да го постигнете.

1. Добавете плодове към водата си

Нарежете плодове като ягоди или портокали и ги пуснете в кана с вода. Тази напитка ще бъде толкова освежаваща и вкусна, че няма да можете да спрете да я пиете.

2. Пийте малко вода, преди да седнете да ядете

Когато сте наистина гладни, последното нещо, за което мислите, е да изпиете голяма чаша вода, но вероятно това е, което трябва да направите.

3.Често, когато сте жадни, може да мислите, че сте гладни.

Така че пийте малко вода, преди да седнете да ядете.

4. Винаги носете бутилка вода със себе си

Една от най-големите причини толкова много хора да забравят да пият вода е, че не я имат под ръка. Има прост начин за решаване на този проблем. Уверете се, че винаги имате залъгалка със себе си.

5. Инвестирайте в бутилка

с добро качество, която поддържа водата хладна и се мие лесно.

6. Яжте храни, които са богати на вода

Ако не помните да пиете достатъчно вода, опитайте се да ядете храни, които са богати на вода, като маруля, краставица и диня.

7. Опитайте пикантни храни

Следващият път, когато хапвате топло, не забравяйте да поставите голяма чаша вода до него. Подправките ще ви накарат да пиете повече вода от обикновено.

8. Спрете да пиете сокове и безалкохолни напитки

Соковете и безалкохолните напитки са пълни със захар и калории. Когато ги изрежете и ги замените с вода, ще отслабнете и ще се почувствате много по-добре.

9. Отидете на фитнес след работа Физическите упражнения винаги ни правят много жадни.

Така че упражненията ще ни се отразят добре и ще ни накарат да жадуваме за повече вода.

10. Изпийте чаша, докато чакате да ви направят кафето или чая

Имайте предвид, че кофеинът обикновено кара тялото ви да се дехидратира. За да компенсирате това, пийте поне една чаша вода за всяка чаша кафе, което пиете, или две чаши за всяка чаша черен чай. Коментари