21 изненадващи факта за оргазмите

Не че можем да обясним какво точно представлява оргазма, но пък нямаме нищо против да го изпитваме постоянно. Учените са установили, че по време на Голямото О в мозъка нахлува огромно количество ендорфини, тоест обзема ни прилив на неистово щастие. Въпреки, че за оргазма /в това число и мъжкия/ и начините за достигане до него се говори постоянно, истината е, че не знаем много неща.

Поправяме се още сега

1. Повече от 70%

от жените изпитват оргазъм в резултат на директна стимулация на клитора, но разлика от мъжете могат да свършат няколко пъти един след друг. Ние имаме късмета да не излизаме толкова бързо от възбудено състояние и отново да се върнем в пиковата точка изпитвайки оргазъм още веднъж.

2.Световният рекорд

за най-продължителна мастубрация, необходима за получаването на оргазъм, е 6 часа и 30 минути за мъж. Възможно е всичко да се беше получило значително по-бързо, ако тези двамата се бяха опитали да достигнат до щастливия финал заедно.

3. Около 47% от жените

достигат до първия си оргазъм чрез мастубрация средно на 18- годишна възраст.

4.Скорошно изследване

показва, че 48% от хората страдащи от постоянно главоболие, се справят благодарение на голямото О. Освен това е било доказано, че сексът в този смисъл помага значително по-ефективно, отколкото лекарствата.

5.Зигмунд Фройд

е твърдял, че жените могат да изпитва два вида оргазъм – клиторен и вагинален. Но през 1966 година учените Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън доказали, че съществува само един оргазъм и множество начини той да бъде достигнат.

6. Жените, които не

са сигурни във връзката си, получават оргазъм значително по-рядко, отколкото тези, които не мислят за това. С други думи за да се получи максимално удоволствие, е нужно доверие между партньорите.

7.Първият вибратор е

започнал да се продава в началото на 20 век. Държим да отбележим, че прахосмукачката е била изобретена девет години след него, а ютията цели десет.

8. Когато мъжът изпитва оргазъм,

в мозъка му нахлуват цял куп химични вещества, които предизвикват умора. Това обяснява факта, че след секс партньорът ти почти веднага ляга и заспива.

9. Женският оргазъм

е със средна продължителност от 6 до 10 секунди, но някои щастливи могат да получат наслада за цели 20 секунди.

10. Сексолозите Филип Котери и Мартин Коул

твърдят, че жената е способна да изпита до стотина оргазма на час.

11. Около 0,06% от мъжете

достигат до оргазъм, без да докосват с ръце или с каквото и да било друго пениса си. За какво си мислят през това време, остава мистерия даже за учените.

12. Мъжките китове

отделят най-голямо количество семенна течност от всички животни -около 20 литра на един път.

13. Изследване показва,

че жените достигат до оргазъм значително по-бързо, ако гледат порно с участието на хетеросексуална двойка. При мъжете пък най-бързият финал е при гледане на филми за възрастни само с жени.

14. Оргазмът въздейства върху мъжкия мозък

по същия начин, както хероина при наркомана. Невролозите, провели анализ на мозъчната дейност на мъже по време на оргазъм, установили, че в този момент състоянието на повечето от тях граничи с безумие. Още едно доказателство, че към страхотния секс действително може да сте пристрастени.

15. 20% от жените симулират оргазъм.

При това толкова успешно, че мъжете даже не разбират. Всички признаци могат да бъдат налице: учестено сърцебиене, разширени зеници, спазми във влагалището.

16.Хубавият секс не означава

всеки път да се стига до оргазъм. Според д-р Розмари Басон жената във всеки един етап от любовната игра може да се почувства максимално задоволена.

17. Скорошно изследване показва,

че мъжете, които имат два или повече оргазма на седмица, живеят и по-дълго.

18.Жените се нуждаят от повече време, за да достигнат до оргазъм.

Това е мит. Средно са ни необходими около 8 минути, а по думите на сексолога Фишер, всичко е много индивидуално.  

19. Стимулацията на G точката може

да повиши прага на болката на 107% при оргазъм. Някои експерти предполагат, че същото се случва и по време на раждане.

20. Според гуруто на тантрическия секс

Шри Ошо можем да изпитваме специфичен оргазъм в момент на пълно отпускане на мускулите, съчетавайки го с лека стимулация. Той нарича тези оргазми „бавно изгаряне% и отбелязва, че те са много по-ярки от обикновените.

21. В момента на оргазъма

някои участъци на мозъка престава да функционират. Например областта, която отговаря за чувството за страх. Това позволява достигането на пълен релакс.

  Коментари