Учени: Не съществува вагинален оргазъм

Години наред сексолозите твърдяха, че дамите могат да изпитват точно два вида оргазъм – клиторен и вагинален. По-късно излязоха проучвания, че съществуваща маточен и анален оргазъм, дори и оргазъм получен след продължителна стимулация на гърдите.

Жените, които са достигали само до един вид оргазъм или пък до нито един от тях при срещите си със сексолог споделяли, че са се срамували, потискали и често са имитирали оргазъм, за да не ги обвяват партньорите им за фригидни жени или да ги изоставят

Последните проучвания взривиха всичко казано и изписано за женските оргазми и хвърлиха в сянка на съмнения много научни трудове, публикувани по темата. Днес учените излязоха с твърдения, че термините клиторен и вагинален оргазъм, не само че са неверни, но и така наречената G изобщо не съществува.

Само един оргазъм и той е клиторен, не вагинален?

Специалистите по сексология, заели се с подобно изследване настояват да се говори само и единствено за „женски оргазъм“, защото той е един. Точно както при мъжете. И другите оргазми са един дълго разпространяван мит.

Американското издание на здравна тематика „Клиникъл Анатоми“ (Clinical Anatomy) публикува проучването, в което се сочи, че голяма част от дамите всъщност не получават никаква наслада по време на половия акт с проникване.

И като следствие на това неудовлетворените жени започват да посещават кабинет след кабинет и да търсят причините в себе си. Диагнозата, която им поставя сексолога в почти всички случаи е „сериозен сексуален проблем“. Тази диагноза, твърдят изследователите, не само че е неприемлива, но е и абсолютно невярно, защото вагинален оргазъм не съществува

Не съществува вагинален оргазъм, всичко е от клитора

Къде е истината според тях за вагиналния оргазъм?

Клиторът и само клиторът е ключът към всички женски оргазми, твърдят учените. Той играе ключова роля за достигане до върховното удоволствие. И само чрез неговото умело стимулиране дамите могат да стигнат до края.
Клиторът е най-чувствителната и в същото време най-ерогенна зона при дамите.

Не напразно непрекъснато е сравняван с мъжкия полов орган. Ако жената е в добро физическо и психическо здраве, при ефективна стимулация, няма причина еректилният орган да не функционира.

Сексолозите съветват дамите, които упорито смятат, че са фригидни да обърнат повече внимание на клитора си. Да го опознаят добре, да се опитат сами да достигнат до върховното удоволствие, в това няма нищо срамно и едва след това да покажа на мъжа как да ги докосва, така че наистина да им харесва.

Мъже, обръщайте много внимание на клитора, никога не го пренебрегвайте. Отделяйте му поне 10 минути, преди да проникнете в партньорката си. Нека стане част от задължителната любовна игра, това ще побърка жената до вас и ще я накара след това да подходи със страст и желание под завивките. А дали има или няма вагинален оргазъм не е толкова важно, важното е да ви е хубаво заедно.Коментари

10 мин долу , и после сигурен ли си че ще вьршиш нещо ,що заблуждавате хората ,затова са импотентни ,не започнеш ли по сьщество забрави ,после има време за гевезельци