Фелацио за здраве – ползите от оралния секс

Сексът е преди всичко удоволствие и възпроизводство на поколение, но същевременно може да бъде и изключително полезен за вашето здраве. Много пъти се е писало „за“ и „против“ оралниите ласки. В следващите редове ние ще се опитаме да ви убедим за пореден път, че оралният секс е изключително полезен както за женското, така и за мъжкото здраве

Учените са стигнали до извода, че спермата на мъжа притежава редица положителни качества, които определено влияят върху женската красота. На първо място забавят процесите на стареенето на кожата и на целия организъм като цяло.

Ето няколко основни причини, които биха могли да ви убедят да практикувате възможно най-често орален секс.

1. Оралният секс намалява нивата на стреса

И това е точно така. Проучване доказва, че един от най-лесните, приятни начини да намалите стреса, с който се сблъскваме непрекъснато в ежедневието, е да се отдадете на любовни ласки. Не пропускайте фелациото, защото то ще ви направи по-спокойни и щастливи, а същевременно и мъжа до вас . В сперматозоидите се съдържат хормоните кортизол, естроген и окситоцин. Те са известни като най-добрите антидепресанти.

2. Контролиране на кръвното налягане

Учените са установили по категоричен начин, че сперматозоидите успешно контролират кръвното налягане на жената. Спермата играе изключително важна роля за понижаване на риска от прееклампсия (проблеми с кръвното налягане по време на бременност).

3. Влияе добре на паметта

Бихме казали, че днес, за да поддържаме добра памет правим какви ли не експерименти с мозъка си – здравословно хранене, прием на витамини, минерали, гинко билоба, решаване на ребуси, четене на книги, трениране на паметта и т. н. Но сигурно не знаете, че за подобряването на паметта оралният секс също играе важна роля. Сперматозоидите съдържат всички необходими хранителни елементи, които са важни за когнитивните функции. Повече орален секс, по-добра памет.

4. Понижава риска от рак на гърдата

След 40-годишна възраст ракът на гърдата е все по-често срещано заболяване. Но практикуването на орален секс може да намали риска от развитието на този вид рак. Жените, които практикуват орален секс поне два пъти седмично и доставят удоволствие на мъжа, поглъщайки спермата имат сравнително по-малък риск от рак на гърдата в по-напреднала възраст. В спермата се съдържат биохимикали, които спират растежа на този вид ракови клетки.

5. Помага за здрав и спокоен сън

Ако непрекъснато се оплаквате от проблеми със съня, по-добре изхвърлете приспивателните. Най-добрият лек за лоши сън е именно практикуването на орален секс. Съдържанието на мелатонин в спермата помага да преодолеете безсънието. Така че не забравяйте! Едно фелацио преди сън и ще се радвате на здрав и пълноценен сън.

6. Облекчава болката

Сексът помага да се намали болката. Е, оралните ласки също. Те действат като силно болкоуспокояващо. В спермата са открити хранителните вещества – окситоцин и ендорфини. Те имат способността да намаляват и дори да отстраняват болката напълно.

7 Намалява риска от рак на простатата

До тук се спряхме на ползите от оралния секс да за женското здраве. Но истината е, че фелациото носи и много ползи и за здравето на мъжа. Учените са стигнали до извода, че честото еякулиране при мъжете намалява в пъти риска от развитието на рак на простата.

Извод: Оралният секс е полезен и за двамата партньори. Коментари