G-точката не съществува. Ами сега?

Прословутата G- точка е мит. Невероятно, но факт. Тази легендарна зона върху предната стена на вагината, за която има повече митове и от колкото за чудовището от Лох Нес не съществува, твърдят учени. А толкова мъже и жени са прекарали много време в нейното отчаяно търсене. Последните проучвания, които са направени в тази посока доказват едно, че всъщност G-точка няма. Това обаче не бива да ви отчайва дами, защото истинска или не, не всичко е изгубено.

Според лекари от Италия, които всъщност са се натоварили с проучването, има „интимна зона“, която носи повишено сексуално удоволствие.

Но това не е някаква си G точка, а няколко места близо една до друго. Та тази въпросна зона на удоволствието включва клитора, вагината и уретрата. Тези структури според изследователите са изключително динамични и чувствителни.

В публикация за списание Nature Reviews Urology, изследователите достигат до извода, че това, което носи удоволствие на жената, е доста по-сложно, от една единствена област, наречена G-jfúd и всъщност включва цялата репродуктивна система заедно с матката и клитора.

G-точката при жените

Кога всъщност започва да се говори за G-точка?

Първите опити да се обособи някаква зона е още през 1950 година. Самото специално място е кръстено на немския гинеколог Ернст Графенберг. Той първи предполага, че изобщо има някаква чувствителна точка в женското тяло.

Малко по-късно , през 1976 година в доклад за женската сексуалност се твърди, че най-вече клиторът е главния виновник за оргазмите при голяма част от жените. Благодарение на съвременните техники днес като ултразвук, учените могат да си позволят да видят какво всъщност се случва в различните области на половата система по време на полов акт.

Стига се дори до извода, че всъщност „клиторът, уретрата и предната вагинална стена“ са виновниците за дамското удоволствие и оргазъм.

И като заключение, професор Джанини твърди, че с това свое откритие се надява да спрат споровете относно съществуването на G-точката..

Няма универсално копче, има много фактори, за да се чувства една жена задоволена.

И ако един мъж твърди, че е открил G точката, не му вярвайте. При жените удоволствието е съвкупност от много неща, но не и от стимулация на нещо, което не съществува. Коментари